Mainos

Rengassota käynnistyi F1-kulisseissa: Pirellille haastaja seuraavaksi valmistajaksi

4:15

Korealainen Hankook on jättänyt kilpailevan tarjouksen F1-sarjan rengasvalmistajan paikasta vuodesta 2020 alkaen, uutisoi RaceFans-sivusto.

Videolla C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen luo katsauksen vuoden 2021 F1-autojen hahmotelmaan. Samassa esitellään uudet 18-tuumaiset renkaat.

Hankook on nykyisen valmistajan Pirellin lisäksi ainoa yhtiö, joka on hakenut tehtävää. F1-sarjan tiedottaja vahvistaa sivustolle kahden toimijan hakeneen paikkaa.

Kansainvälinen autoliitto FIA on ilmoittanut kummankin hakijan täyttävän hakemuksessaan F1:n turvallisuusmääräykset, joten neuvottelut siirtyvät nyt lajin kaupallisten oikeuksien omistajan Liberty Median käsiin.

Hankook ei ole aiemmin toiminut F1:ssä, mutta sillä on taustaa muun muassa DTM-sarjasta sekä Formula 3:n eurosarjasta.

Pirelli on ollut vuodesta 2011 lähtien F1:n ainoa rengasvalmistaja. Sitä ennen Bridgestone toimitti kumien yksinoikeudella neljän kauden ajan. 

Niin sanottua rengassotaa ei Liberty Media ole suunnittelemassa. Sarja pitäytyy yhdessä rengasvalmistajassa, joka toimittaa uudessa sopimuksessa talleille tuotteitaan vuoteen 2023 asti.

Vuonna 2021 F1 on siirtymässä 13-tuumaisista pyöristä 18-tuumaisiin. Tällöin myös renkaat muuttuvat suunnitelmien mukaan profiililtaan matalammiksi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.