Autosport: MM-rallin kulisseissa kova kilpailu – yllätystaho hakee valtavaa diiliä

MM-rallissa käynnissä tuolileikki – minne tähtikuskit suuntaavat? Asiantuntijat analysoivat 6:16
MM-rallin sopimuspeli käy rengasvalmistajien lisäksi kuumana myös kuljettajien kesken.

Rengasvalmistajat Michaelin ja MRF Tyres ovat haastamassa Pirellin rallin MM-sarjan rengasvalmistajuudesta, kertoo Autosport.

Kansainvälinen autoliitto FIA käynnisti heinäkuussa tarjouskilvan rengasvalmistajille vuosien 2025-27 sopimuksesta. Tällä hetkellä WRC-luokan rengasvalmistajana on toiminut Pirelli, joka on tuottanut renkaat MM-sarjaan vuodesta 2021 lähtien. Pirellin sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Autosportin mukaan WRC:n rengasvalmistajana vuosina 2011-20 toiminut Michelin on ilmoittautunut tarjouskilpaan. Lehden mukaan rengasalan jättiläinen lähettää tarjouksensa FIA:lle ennen 15. syyskuuta sulkeutuvaa takarajaa. 

Michelinin edustaja oli Autosportin mukaan seuraamassa Kreikan MM-rallia viime viikonloppuna.

Michelinin lisäksi myös Pirellin ja intialaisen MRF Tyresin odotetaan tekevän tarjouksensa rengassopimuksesta.

MRF Tyres on toiminut pitkään moottoriurheilun saralla, muttei ole vielä koskaan toiminut rengasvalmistajana korkeimmalla MM-tasolla (esim. F1 & WRC). Pirelli puolestaan toimii tälläkin hetkellä WRC:n lisäksi myös F1:n rengasvalmistajana ja Michelinkin on toiminut WRC:n lisäksi myös F1-sarjan rengasvalmistajana.

FIA:n määräysten mukaan tarjouskilpailuun osallistuneiden on todistettava renkaidensa olevan turvallisia ja luotettavia.

Rengasvalmistajien on esitettävä tarjouksessaan vähintään kaksi erilaista sora- ja asfalttirengasta, nastarengas lumelle ja talvirengas asfaltille nastoilla ja ilman.

FIA:n on määrä tiedottaa seuraavasta rengasvalmistajasta 19. lokakuuta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat