Rengaspainesuositukset suoraan renkaalta – Markku Alén pääsi testaamaan ratakuskeille suunnattua varustetta

Renkaat ovat kriittinen komponentti ajomukavuuden, turvallisuuden ja suorituskyvyn kannalta. Pääsimme tutustumaan Michelinin pääkallopaikalla rengasteknologian uutuuksiin lukeutuvaa Michelin Track Connect -laitteistoa.

Teknavin vauhtikaksikko ei ole vuosien varrella varsinaisesti säästellyt ajamiensa autojen renkaita. Tätä ajatusta vasten otimmekin ilomielin vastaan kutsun lähteä tutustumaan yhden maailman suurimman rengasvalmistajan tuotekehitys- ja testikeskukseen. Ja kun kerran Dr. Alén on reissussa mukana, niin eihän tästäkään reissusta ajamatta selvitty.

Renkaat ovat nykypäivänä huipputeknisiä komponentteja, joilla on suuri vastuu auton monista ominaisuuksista. Niitä täytyy kuitenkin osata käyttää myös oikein, ja Michelin tarjoaakin tietyillä markkina-alueilla kuljettajaa avustavaa tekniikka. Track Connect -laitteiston myötä renkaan sisälle sijoitetut anturit välittävät reaaliaikaista informaatioa älypuhelimeen asennettavaan applikaatioon. Kuljettajalle kerrotaan esimerkiksi, ovatko rengaspaineet kohdallaan ja myös suositus näiden korjaamiseen. Applikaatio mahdollistaa myös eri ajokertojen vertailun ja siten rengaspaineiden merkityksen vertailemisen. Varusteen kohderyhmänä ovat etenkin aktiiviset ratapäiväkuljettajat.

Katso oheiselta videolta, mitä moderni rengasteknologia jo nyt mahdollistaa.

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:

    Uusimmat