Mainos

Rengasliikkeet: Rumba alkaa viikon päästä – yöpakkaset viivästyttävät kesärengaskauden alkua

Kesärenkaiden vaihtosesonki viivästyy hieman myös Etelä-Suomessa, kun yöpakkaset pitävät mahdollisesti tiet liukkaina. Rengasliikkeistä arvioidaan, että ruuhka-aika voisi alkaa viikon päästä. Mitä pohjoisempaan Suomeen mennään, sitä pidemmälle talvirenkaita tietenkin tarvitaan.

– Ensi viikko on kylmää etelässäkin, huhtikuun alkupuolella vauhti kiihtyy, arvioi helsinkiläisen Ala-Tikkurilan Euromasterin rengasmyyjä Juhani Kortelainen.

Pohjoisemmassa moni hoitaa renkaiden vaihdon pääsiäisen alla, sanoo Veho Mercedes-Benz Airportin huoltopäällikkö Jarno Laaksonen.

Keväällä renkaanvaihtajien ei tarvitse ruuhka-aikaankaan odotella samoin kuin syksyllä, jolloin ensimmäiset liukkaat kelit tukkivat autoliikkeet. Jonottamisen voi välttää ajanvarauksella.

– Syksyllä voi olla kolmen viikon jono, keväälläkin voi olla päivien jono. Paniikkia ei kuitenkaan tule, kun ei tule liukasta, Vianorin Tampereen Sarankulman toimipisteen päällikkö Juha Laulumaa arvioi.

Renkaiden vaihto alan liikkeissä on yleistynyt. Ammattilaiset sanovat syyksi esimerkiksi helppouden, renkaiden muuttumisen suuremmiksi ja painavammiksi sekä huolenpitosopimusten yleistymisen.

– Yksi yleistymiseen vaikuttava syy on alumiinivanteiden lisääntyminen, joissa renkaan kiinnitysmuttereiden oikea kiristysmomentti on tärkeää, Laaksonen arvioi.

Yhä harvempi vaihtaa itse

Samalla myös renkaiden säilytys liikkeissä on yleistynyt. Yhä useampi asuu kerrostalossa, jossa renkaita on hankala säilyttää tai niiden säilyttäminen voi olla paloturvallisuuden takia kielletty.

Renkaiden vaihtamisen ja säilyttämisen kustannuksia voi olla vaikea verrata, sillä hinnoittelumalleja on useita. Esimerkiksi Vianorilla Tampereen Sarankulmassa renkaiden vaihtaminen maksaa 45 euroa, renkaiden tasapainotus auton alta 60 euroa ja säilytyksen hinta on 74 euroa.

Ala-Tikkurilan Euromaster pyytää teräsvanteisten renkaiden vaihdosta 36 euroa ja alumiinivanteisten 42 euroa. Kausisäilytyksen hinta on 70 euroa ja tasapainotuksen hinta yleisimmällä vannekoolla noin 50 euroa.

Vehon Laaksonen sanoo, että hänen toimipisteessään renkaiden vaihto maksaa 40 euroa, yleisimmän koon renkaiden tasapainotus 50 euroa ja renkaiden kesäsäilytys 89 euroa.

Talvirenkaita on lain mukaan käytettävä joulukuun alusta helmikuun loppuun.

Nastarenkaiden vaihto kesärenkaisiin on sidottu pääsiäiseen. Nastarenkaat on vaihdettava pois pääsiäismaanantaita seuraavaan maanantaihin mennessä. Nastarenkaita voi kuitenkin käyttää pidempään, jos sää- ja keliolosuhteet niin vaativat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja