Renault muuttaa suunnittelunsa painopistettä: "Vielä ei ole liian myöhäistä"

Formula ykkösissä kilpailevan Renault-tallin toimitusjohtaja Cyril Abiteboul kertoo ranskalaistallin muuttavan ensi kaudeksi autonsa suunnittelufilosofiaa painottamaan aika-ajoa.

Renault’n vauhti alkukauden kisoissa ei ole alkuukaan riittänyt haastamaan sarjan kärkikolmikkoa. Kuuden ajetun osakilpailun jälkeen ranskalaistalli on vasta valmistajien sarjan kahdeksantena 14 pistettä taskussaan.

Abiteboul kertoo Renault’n kaavailevan nyt ensi kaudeksi merkittäviä muutoksia autonsa suunnittelufilofiaan. Kärkiteemaksi nostetaan yhden kierroksen suorituskyky.

– Mielestäni tarkastelemme kahta tai kolmea muutosta, jotka ovat täysin mahdollisia toteuttaa tällä hetkellä. Voimme niillä muuttaa dramaattisesti auton käyttäytymistä ja kilpailukykyä ensi vuodeksi, Abiteboul kertoi motorsport.comin mukaan.

– Ensimmäinen on aerotehokkuus. Toinen on tasapaino aika-ajon ja kilpailun välillä, koska modernissa F1-sarjassa kaikessa on kyse aika-ajosta. Kaikki radat ovat nykyään lähes kuin Monaco. Auton kehityksessä on erilainen kaava, jos haluamme keskittyä aika-ajoon tai kilpailuun.

– Silloin muutoksissa voi olla kyse vaikka vaihteiston välityksestä. Jos haluamme korostaa aika-ajoa, niin välitystä on muutettava. Ne on sidottu sääntöihin, joten emme voi muuttaa sitä tänä vuonna, mutta ensi vuodelle tilanne on täysin avoin. Viimeinen kohta on auton kaltevuus.

– Meillä on yhä aikaa. Vielä ei ole liian myöhäistä muuttaa auton parametrejä. Auto ei ole huono, mutta sitä voidaan parantaa, joten ensi vuosi on askel eteenpäin tästä vuodesta, Abiteboul lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat