Rempseä joulutervehdys! Pohjanmaan palomiesten videosta löytyy niin vauhdikas musiikki kuin välkkyvät valotkin – "Suosio on kyllä yllättänyt meidät"

2:01

Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos on kunnostautunut tänä vuonna tavallista tukevammilla joulutervehdyksillä.

Youtubeen on ilmestynyt parikin videota, jotka saavat hymyn huulille. Toisessa videossa repäisevä musiikki ja paloautojen tahdissa vilkkuvat valot luovan näyttävän esityksen, johon mahtuu myös tulitanssia.

– Videoiden suosio on kyllä yllättänyt meidät, toteaa palomestari Niina Kontio.

Videotervehdys on 18-vuotiaan Jarno Heikkisen käsialaa. Nuori mies opiskelee media-alaa ja tarjosi ideaa jouluvideosta palolaitokselle kansainvälisen trendin innoittamana.

– Näitähän tehdään maailmalla aika paljon. Ja hyvä tästäkin videosta tuli, kiittelee paloesimies Ari Kuikka.

Joulutervehdysvideo lähentelee jo 200 000 katsojan rajaa, mutta ei lyö vielä laudalta veteliläisten suoritusta. Joulun alla Vetelin palokuntalaiset päättivät kantaa kortensa kekoon kisassa, joka perustuu palomiestaitoihin. Paikallinen sopimuspalokunta latasi nettiin esityksen, jossa täydessä varustuksessa oleva palomies tunkee itsensä läpi palotikkaiden raosta. Aukolla on mittaa 27 senttiä kanttiinsa.

– Tällä videolla on sosiaalisessa mediassa jo yli neljä miljoonaa katsojaa, joten kyllä kai se on positiivista, arvioi paloesimies Kuikka.

Löytyykö tällaiseen suoritukseen yltäviä palomiehiä useita?

– Epäilenpä! nauraa Kuikka.

Tietenkään kaikki eivät koskaan ole tyytyväisiä – edes hyvän tuulen jouluvideoihin.

– Ei, tuleehan sitäkin palautetta, että eikö teillä muuta tekemistä ole, paljastaa Kuikka.

Vaikka varsinaisen jouluvideon tarkoituksena on lähettää kansalaisille lämmin joulutervehdys, se myös muistuttaa liiasta kuumuudesta.

– Videolla näkyvät turvalliset tulileikit pihalla, mutta sisällä pitää muistaa varoa kynttilöiden ja jouluvalojen kanssa. Niitä ei saisi jättää yksin huoneisiin palamaan, muistuttaa Kuikka.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja