REM:n kitaristi vapautettiin syytteistä

REM-yhtyeen kitaristi Peter Buck vapautettiin perjantaina syytteestä, jonka mukaan hän riehui juovuksissa lennolla Seattlesta Lontooseen viime vuoden huhtikuussa. Buckia syytettiin koneen henkilökunnan kimppuun käymisestä ja tavaroiden rikkomisesta British Airwaysin koneen ensimmäisessä luokassa. Buck itse pitää epänormaalin käyttäytymisensä aiheuttajana ennen lentoa ottamaansa unilääkettä.

Lontoon valamiehistö vapautti Buckin jokaisesta syytteestä. Buck huokaisi ja pyyhki otsansa kuullessaan valamiehistön päätöksen yli viiden tunnin odotuksen jälkeen.

Kitaristi oli kieltänyt syytteet lentokoneessa juovuksissa olemisesta, koneen henkilökunnan pahoinpitelystä ja British Airwaysin omaisuuden vahingoittamisesta. Oikeudelle oli aiemmin kerrottu Buckin juoneen lennon aikana noin 15 lasillista viiniä. Buck itse kertoo ottaneensa unilääkkeen ja kuusi pientä lasia punaviiniä.

Buck kertoo, ettei hän muista käyneensä henkilökunnan kimppuun, sotkeneensa heitä jogurtilla tai yrittäneensä lähteä koneesta ulos kymmenen kilometrin korkeudessa "mennäkseen kotiin". Hän ei myöskään muista kaataneensa CD-soittimeksi luulemaansa palveluvaunua tai kiroilleensa koneen kapteenille.

Buck pyysi U2:n Bonoa puolustamaan häntä oikeudessa. Bono kertoi valamiehistölle, ettei hän ole koskaan nähnyt rauhallisena miehenä tunnettua Buckia juovuksissa tai huumeiden vaikutuksen alaisena.

Lue myös:

    Uusimmat