R.E.M-kitaristi kertoi brittilehdelle, kuinka hänen soittimensa varastettiin Helsingissä: Lunnaiksi vaadittiin miljoona euroa, kunnes apuun saatiin suomalainen prätkäjengi

R.E.M-kitaristi Peter Buck kertoo, miten hänen kitaransa varastettiin Suomessa miljoonalunnaiden toivossa. Takaisin rakas soitin saatiin prätkäjengiläisten avulla.

Vuonna 2011 hajoneen R.E.M.-yhtyeen kitaristi Peter Buck muistelee brittiläisessä Daily Express -lehdessä 13 vuoden takaista Suomen-keikkaansa, jossa hänen kitaransa varastettiin lunnaiden toivossa. 

Buckin Rickenbacker Jetglo 360 -kitarasta pyydettiin huikeita miljoonan euron lunnaita.

Soitin oli kitaristille rakas, sillä oli soittanut sillä jokaisella R.E.M:in levyllä bändin hajoamiseen asti vuonna 2011.

Prätkäjengi tuli avuksi

Buck kertookin olleensa todella harmissaan, kun kitara katosi. Varkauden takana oli bändin lähipiiriin kuulunut henkilö.

– Se oli sisäpiirin keikka ja olin raivoissani.

Kitara saatiin kuitenkin takaisin ilman miljoonaa euroa, joskaan ei asialle laitetun bändin lakitiimin vaan suomalaisen moottoripyöräjengin avulla.

– Joukko pelottavia tyyppejä ajeli ympäriinsä moottoripyörillään ja tiukkasivat ihmisiltä, joiden ajattelimme liittyvän varkauteen. "Joku tietää jotain, ja me aiomme saada sen selville". Ja lopulta he saivatkin, Buck sanoo Daily Expressenin haastattelussa.

10 000 euroa riitti

Buck kertoo bändin selittäneen kitaravorolle, että jos hän ”löytäisi” kadonneen soittimen, hän saisi 10 000 euroa ja olisi tarinan hyvis. Jos kitara sen sijaan ei löytäisi takaisi omistajalleen, olisi kyseessä kiristys ja jopa 30 vuotta vankeutta.

– Hän otti ne 10 000 euroa.

Buck muistelee myös, että kesti joitakin päiviä soittaa kitara jälleen omaksi.

– Tuntui pahalta ajatella, että joku paskiainen oli pitänyt sitä itsellään kokonaisen viikon.

Kitaravarkaudesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Soundi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja