Mainos

Reiviteltta, kiipeilyseinä ja 20 kuutiota juomavettä päivässä – tällaista on partioleireillä nykyään!

2:01

Reivaamista, kiipeilemistä, mutapainia ja somettamista. Nämä ovat vain yksittäisiä esimerkkejä kaikesta siitä, mitä partioleireillä nykyään voi tehdä.

90 bussilastillisen jälkeen Hämeenlinnan Evon metsät ovat täyttyneet juoksuaskelista ja riemunkiljahduksista.

Tänne on kokoontunut yhteensä 5600 partiolaista pääkaupunkiseudun alueelta viettämään kautta aikain suurinta piirileiriä, mitä Suomessa on koskaan järjestetty.

Kliffa2018-piirileiri on onnistunut kaksinkertaistamaan osallistujamääränsä kaikkiin muihin piirileireihin verrattuna, ja leirille varattu taloudellinen budjettikin ylittää miljoona euroa.

45 hehtaarin metsäalueelle levittynyt leiri on viikkojen raadannan lopputulos. Aivan sen sydämessä toimii piirileirin hermokeskus, josta löytyy esimerkiksi erätarvikekauppa, kahviloita, ravintola ja yhteisiä oleskelupaikkoja.

Jäätelöä saa, jos jaksaa jonottaa monta sataa metriä

Tämä leiri eroaa monella tapaa siitä, mitä partioleiriltä ehkä odottaisi. Täällä sometiimiin on värvätty enemmän ihmisiä kuin koko muonituspuolen osastolle ja puhelimille on useita latauspisteitä.

Kännykät ovat sallittuja, mutta kaiken tohinan keskellä harvalle tulee edes mieleen niitä käyttää.

Koska helle on kurittanut Suomea nyt jo useamman viikon, on tähän varauduttu myös leirillä. Vettä kuluu päivässä 22 kuutiota ja vesihanoja alueella on 50.

Näillä helteillä vesipisteillä käy kova kuhina.

Kuhina käy kuitenkin myös keskusaukiolla sijaitsevan kahvion pihassa. Täällä kiemurtelee välillä jopa satojen metrien jono, kun partiolaisten jäätelönhimo on saavuttanut iltapäivällä huippunsa. Pehmis käy kaupaksi niin hyvin, että välillä kahvilasta joudutaan välittämään suruviestejä jonottajille: jäätelövalikoima on supistunut yhteen tuotteeseen.

Jäätelön lisäksi myös toinen perinteinen kesäaktiviteetti on täällä suosittu. Espoolainen Julia Pirttimaa on ainakin vastauksestaan hyvin varma.

– Parasta tällä leirillä on ollut uiminen!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja