Ensimmäinen someajan leiri valtasi Evon metsät – mukana 17 000 partiolaista

Leirinjohtaja Otsolampi:"Ensimmäinen some-ajan partioleiri" 1:49

Suurleiri Roihu alkoi tänään keskiviikkona Hämeenlinnan Evolla. Leiri kerää kahdeksaksi päiväksi partiolaisia yhteen 45 eri maasta. 

Partiosta on viime vuosien aikana uudistunut kovaa vauhtia ja Roihulla on otettu huomioon nykynuorten kiinnostuksen kohteet. Enää pelkkä solmujen tekeminen ei riitä leiriohjelmaksi. 

– Roihu on ehkä ensimmäinen tällanen someajan leiri. Täällä on ehkä Suomen kattavin 4G-verkko, mikä metsästä Suomesta löytyy. Me tehdään täällä mediakasvatusta. Käydään läpi erilaisia meemityöpajoja, mutta ne eivät edellytä, että jokaisella leiriläisellä olisi puhelin mukana, kertoo leirijohtaja Heikki Otsolampi

Vapaaehtoiset pyörittävät leirin arkea

Yhdessä tekemisen meininki, siinä tiivistettynä Roihun tunnelma. Leirillä on liki 3000 vapaaehtoista partiolaista lääkäristä kokkiin.

Leirin työvoimatoimiston Kehittämön edessä kävi kova kuhina jo avajaispäivänä, kun leiriläiset jonottivat itselleen pestejä.

Samoajaikäisillä, eli yli 15-vuotiaiden leiriohjelmaan kuuluu leirin arkiaskareissa auttaminen. Ne perehdyttävät partiolaisia työntekoon. Nykyään leirillä tehdyn vapaaehtoistyön voi sisällyttää myös omiin opintoihin lukiossa, ammattikoulussa tai korkeakoulussa. 

Lue myös:

    Uusimmat