Rehtori pitää yläkoulujen etäopetusta oikeana ratkaisuna: "Koronajäljitys on niin kuormittunut" – oppilaille edessä on kuitenkin rankka jakso

4:59
Katso videolta, kuinka Puistopellon koulussa aiotaan varmistaa, ettei yksikään oppilas jää yksin kolmen viikon etäjaksolla.

Viime kevään etäopetusjakson kokemuksien perusteella tulevastakin etäopiskelusta selvitään, vakuuttaa helsinkiläisen koulun rehtori.

Yläkoulut siirtyvät ensi maanantaista lähtien etäopetukseen koronaepidemian leviämisvaiheen alueilla.

Helsingin Puistopolun koulussa etäopetuspäätös nähdään hyvänä asiana.

– Helsingissä on ollut sellainen ongelma rehtorin näkökulmasta, että koronajäljitys on niin kuormittunut, että he eivät ehdi olemaan tarpeeksi nopeasti yhteydessä kouluihin ja altistuneisiin henkilöihin. Poliittisten päättäjien tekemä päätös on varmaan ihan hyvä, että otetaan aikalisä, pohti Puistopolun koulun rehtori Pertti Tossavainen MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Päätös etäkouluun siirtymisestä aiheutti rehtorille hommia, sillä hiihtoloma meni käytännössä töissä.

– Kyllähän tämä on ollut melkoinen vuosi. Toivottavasti en koe enää jatkossa tällaista, Tossavainen totesi.

"Valtaosa hoiti asiansa mallikkaasti"

Tossavaisella on kuitenkin vahva usko siihen, että tilanteesta selvitään, sillä viime keväästä saadut kokemukset olivat pääasiassa hyviä.  

– Viime keväänä koulussamme etäopetus toimi hyvin. Valtaosa hoiti asiansa mallikkaasti ja ei ole mitään syytä olettaa, etteikö nyt kävisi samalla tavalla. Toki se vaatii töitä opettajilta ja oppilailta.

Etäkoulu vaatii kuitenkin enemmän oppilailta.

– Sellainen palaute tuli oppilailta, että etäkouluaika oli paljon hankalampaa. Oppilaat joutuvat johtamaan itse itseään, tekemään omia aikatauluja, määrittelemään tavoitteensa. Nyt ryhmä ei auta niin kuin normaalisti koulussa eikä opettaja, Tossavainen avasi.

Korjattu 2.3. klo 9.12: Haastateltavana oli Puistopolun, ei Puistopellon koulun rehtori.

Katso pääkuvan videolta, kuinka Puistopellon koulussa aiotaan varmistaa, ettei yksikään oppilas jää yksin kolmen viikon etäjaksolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja