Jopa alakoululaisia keskeyttänyt koulunkäynnin – kouluille halutaan nyt koronan exit-suunnitelma: "Jokaisesta nuoresta on saatava koppi"

8:17
Katso yllä oleva video: Jopa alakoululaisia on keskeyttänyt koulunkäynnin korona-aikana – näin asiasta keskustelivat Suomen Rehtorit ry:n puheenjohtaja Antti Ikonen sekä Nöykkiön koulun Rehtori Sari Hakola.

Suomen Rehtorit ry:n puheenjohtaja Antti Ikonen perää kouluille exit-suunnitelmaa koronaepidemian jälkeiseen aikaan.

MTV:n Uutisaamussa haastattelussa ollut Ikonen toteaa, että nyt olisi tärkeää varmistaa tiettyjä asioita, vaikka tarkkoja päivämääriä "normaaliin" paluuseen onkin vaikea antaa.

– Paljon puhuttua exit-suunnitelmaa tarvitaan myös koulujen ja opetuksen suhteen, että miten tästä tallataan eteenpäin, kun tilanne alkaa parantua.

– Koulujen näkökulmasta exit tarkoittaisi sitä, että onhan meillä käsipareja ja opettajia antamassa opetusta ja ottamassa niitä oppilaita takaisin koulunkäynnin tilaan, jotka ovat korona-aikana syystä tai toisesta ajautuneet pois kouluopetuksen ja normaalin koulunkäynnin päivärytmin tilasta.

Noin neljä viidestä rehtorista arvioi, että oppilaiden tai opiskelijoiden keskuudessa on lukuvuoden aikana syntynyt oppimisvajetta etäopetuksen ja muiden erityisjärjestelyjen takia.

Yhteensä noin neljännes rehtoreista kertoi koulussaan olevan oppilaita tai opiskelijoita, joiden koulunkäynti on keskeytynyt etäopetuskaudella tämän lukuvuoden aikana.

Suomen Rehtorit ry:n puheenjohtaja Antti Ikonen pitää lukuja pysäyttävinä.

– Kaikkein havahduttavin tieto oli, että meillä alkaa löytyä jopa alakoulusta alkaen oppilaita, joiden koulunkäynti on keskeytynyt koronapandemian aikana. Kyllä se minut pysäytti, Ikonen kommentoi Uutisaamussa.

Hän kuvailee, että aiemmin koulupudokkaiden määrän on voinut laskea lähes yhden käden sormilla.

– Nyt alkaa tuntua, että yhden käden sormet tarvitaan lähes joka koulussa. Tämä pitää perata, mikä siellä taustalla on. Kyllä jokaisesta nuoresta on saatava nyt koppi ja saatava hänet takaisin koulunkäynnin tilaan.

Ikonen kertoo, että etäopetus on kuormittanut myös opettajia, mutta tilanne on nyt parempi kuin vuosi sitten, jolloin kuormitus oli Ikosen mukaan "aivan tapissaan".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja