Espoolaisrehtori ilahtui kuullessaan koronarajoitusten poistamisesta kouluissa – turvavälien toteuttaminen huolettaa: "Meillä ei ole ylimääräisiä tiloja"

Näin koulujen aukeaminen otettiin vastaan Espoon Lagstads skolassa – rehtori haastattelussa 6:35
Katso videolta, kuinka koulujen aukeaminen otettiin vastaan Espoon Lagstads skolassa.

Espoolaisen Lagstads skolan rehtori on tyytyväinen hallituksen päätökseen poistaa perusopetuksen koronarajoituksia.

Hallitus päätti eilen, että varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen koronarajoituksia poistetaan. Lähiopetus alkaa porrastetusti 14. toukokuuta alkaen.

Koulujen avaaminen on herättänyt opettajakunnassa kovaa kritiikkiä. Muun muassa ammattijärjestö OAJ on ollut huolissaan opettajien turvallisuudesta.

Espoon ruotsinkielisen Lagstads skolan rehtori Agneta Torsell ilahtui kuullessaan, että koulun ovet avautuvat jälleen.

– Meidän koulussa tämä opiskelu etänä on toiminut todella hyvin ja opettajat tekevät hyvää työtä, mutta siltikin tiedän, että suurin osa meidän oppilaista haluaa tulla takaisin.

– Minun mielestä on hyvä, että he pääsevät takaisin, kertoo Torsell.

Lähiopetukseen siirtyminen tuo mukanaan paljon käytännön kysymyksiä siitä, kuinka opetusta voidaan tarjota turvallisesti. Tästä huolimatta Torsell ei ole kovinkaan huolissaan tulevasta.

– Meillä oli kaksi päivää aikaa valmistautua etäopetukseen ja nyt meillä on kaksi viikkoa aikaa valmistautua lähiopetukseen, niin kyllä tästä hyvä tulee.

Turvavälin pitäminen haaste

Opetusministeri Li Andersson kertoi eilen hallituksen tiedotustilaisuudessa, että lähiopetukseen palatessa koululuokat tulisi eristää toisistaan ja ruokailun tulee tapahtua opetustiloissa, ei ruokaloissa.

Torsellin mukaan suurin osa hallituksen ohjeista on mahdollista toteuttaa Lagstads skolassa. Ongelmaksi voi koitua kuitenkin sopivan turvavälin pitäminen.

– Ryhmäkoot ovat aika isot ja meillä ei ole ylimääräisiä tiloja.

– Meillä on kaksi viikkoa aikaa pohtia, että miten etenemme ja miten me teemme tätä parhaamme mukaan.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat