Mainos

Rehn uskoo Talvivaaran menestykseen – "Ei se Outokummun ostokaan ihan huonosti mennyt"

Elinkeinoministeri Olli Rehn sanoo valtion odottavan Talvivaaran kaivoksen kääntyvän voitolliseksi ja kiinnostavan lopulta myös yksityisiä sijoittajia.

Valtio antaa kaivokselle kaksi vuotta aikaa nousta jaloilleen. Kaivos on siirtynyt kokonaan valtion omistukseen Terrafame groupin kautta.

– Jos yhtiön toiminta saadaan ekologisesti ja liiketaloudellisesti kestävälle pohjalle, on hyvin todennäköistä, että mukaan lähtee myös yksityisiä sijoittajia. Se vähentäisi valtion paineita pumpata Terrafameen lisää rahaa, sanoi Rehn.

– Mutta jos niin ei käy, pitää miettiä uudestaan. Mutta nyt lähdetään täysillä liikkeelle, sanoi Rehn tiedotustilaisuudessa.

Rehn muistutti myös, että valtio on omistanut kaivoksia ennenkin.

– Vuonna 1924 valtio osti Outokummun, eikä se ihan huonosti mennyt. Nyt yritämme nostaa Talvivaaran liiketaloudellisesti ja ympäristöllisesti kestävälle tolalle, sanoo Rehn.

Terrafame Mining Oy:n hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Lauri Ratia sanoi, että metallin hinnankehitys ratkaisee kaivoksen kannattavuuden.

– Käytämme ennusteissamme Maailmanpankin ennusteita, ja odotamme nikkelin ja sinkin hinnan nousevan jatkuvasti vuoteen 2020 mennessä.

Rehn opasti myös Terrafame-yhtiön nimen lausumiseen.

– Sana tulee italian kielestä ja tarkoittaa Nälkämaata, joten se myös lausutaan italian  mukaan "terrafame", eikä "terrafeim" englannin mukaan, selvensi Rehn.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.