Red Bullin uudesta autosta paljastui erityinen yksityiskohta – mestaruutta jahtaavalta kilpakumppanilta lohduton analyysi

F1-autojen lanseeraukset ja kuskien tunnelmat kauden alla 16:40
Video: F1-autojen lanseeraukset ja kuskien tunnelmat kauden alla

Viime kaudella niin kuljettajien kuin valmistajien maailmanmestaruutta juhlinut Red Bull lähtee viikonloppunakin alkavaan kauteen suurimpana ennakkosuosikkina.

Red Bull osoitti viime viikolla ajettujen F1-testien aikana, että myös täksi vuodeksi suunniteltu menopeli on radalla äärimmäisen nopea. Tallin kuljettajat olivat aivan kärkivauhdissa testien jokaisena kolmena päivänä.

Auto, Motor und Sportin tutkimuksen mukaan Red Bull on merkittävästi kilpailijoitaan nopeampi.

– Kun otetaan polttoaineen, moottoriasetusten ja radan lämpötilan kaltaiset tekijät huomioon, Red Bull on arviolta 0,2–0,4 sekuntia nopeampi kuin Ferrari ja 0,6 sekuntia nopeampi kuin Mercedes, AMuS arvioi.

Saksalaisjulkaisu kertoi Mercedeksen tehneen F1-testien yhteydessä erityisen huomion Red Bullin uudesta ajopelistä. Tallin auto eroaa yhdessä yksityiskohdassa merkittävästi kilpailijoistaan.

– He ovat kymmenen millimetriä matalammalla kuin kaikki muut. Jos me ajaisimme noin matalalla, meidän pohjakatteemme hajoaisi, Mercedes-työntekijä paljastaa AMuSille.

F1-kausi pyörähtää kunnolla käyntiin tulevana viikonloppuna Bahrainissa, jolloin autojen välisistä eroista päästään myös paremmin kartalle.

Lue myös:

    Uusimmat