Red Bullin uuden kuskin ensimmäinen ajopäivä päättyi rysäykseen – ”Painoin vain autoa rajoille”

Ensimmäisen testipäivänsä Red Bullilla ajaneen Pierre Gaslyn päivä katkesi tiistaina ennen aikojaan ranskalaisen pyöräytettyä autonsa ratavalliin.

Gasly urakoi päivän aikana 92 kierrosta, mutta menetti lopussa autonsa hallinnan, rymisteli soran yli ja päätyi perä edellä pehmusteisiin. Red Bull sai lopulta huputetun ajokkinsa takaisin varikolle, ja mekaanikot saivat aloittaa korjaustyöt keskiviikon ajoja varten.

– Minä vain painoin autoa sen rajoille. Sitten menin kaasulle ja perä lähti irti. Se vähän yllätti minut, mutta ei siinä oikein voi tehdä enää mitään, Gasly kommentoi päivän jälkeen.

Kaiken kaikkiaan hän koki saaneensa päivästä hyvän kokemuksen irti. Kierrosaika ei vielä huimannut, mutta auton metkujen opiskeluun tiistai oli hyvä.

– Minulle oli tärkeää päästä sinuiksi auton kanssa, ja onnistuimme tekemään yli 90 kierrosta, mutta sitten hukkasin päivän viimeisen tunnin.

– Oli todella mahtavaa päästä talvitauon jälkeen takaisin. Ensimmäinen päivä oli erittäin positiivinen, ja autossa on todella paljon potentiaalia. Meidän täytyy vain ymmärtää lisää paketistamme, mutta ensituntuma on ainakin hyvä, Gasly sanoi.

Keskiviikkona Max Verstappen jatkaa Red Bullin testaamista.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat