Red Bullin F1-kuski Albon koki yllätyksen kypäräosastolla – "Päätös tehtiin melko myöhään"

Red Bull -kuljettaja Alexander Albon on vaihtanut kypäräänsä juuri F1-sarjan Italian GP:n alla. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ratkaisun taustalla on tallin halu selvittää, parantaako Albonin uusi kypärä kuljettajan ja auton muodostaman paketin aerodynamiikkaa. 

Thaimaalaiskuski on ajanut tähän mennessä F1-sarjassa Bellin kypärä päässään. Hän kuitenkin vaihtoi kesätauolla Toro Rossolta Red Bullille, joten nyt hän päätyi kokeilemaan Arain päänsuojaa. 

Vaihdoksen taustalla on mahdollisten aerodynamiikkaetujen lisäksi tiimin radioyhteydessä koetut ongelmat sekä Red Bullin sopimus, joka velvoittaa tallia käyttämään vähintään yhtä Arain kypärää. Max Verstappen siirtyi käyttämään Schubertin suojaa aiemmin tänä vuonna, koska Arain kypärä ei miellyttänyt häntä.  

Albon sopeutui hyvin vasta keskiviikkona tehtyyn ratkaisuun. 

– Päätös tehtiin melko myöhään. Toivottavasti saamme kypärän maalattua huomiseksi, valkoisella päänsuojalla radalla perjantaina ollut Albon kommentoi Autosportille

– En ole (tallin suunnitteluguru) Adrian Newey, joten en voi puhua liikaa, mutta talli halusi minun kokeilevan kypärää. Jokainen yksityiskohta merkitsee F1-sarjassa. Minulle tämä ei ole suuri muutos. Nykykypärissä on melko tiukat määräykset, joten ne kaikki tuntuvat melko samanlaisilta. 

Lue myös:

    Uusimmat