Red Bull -pomo vahvisti: F1-kuljettaja oli potku-uhan alla

Red Bull -tallin neuvonantajana toimiva Helmut Marko myöntää, että talli harkitsi vielä ennen Kanadan F1-osakilpailua Toro Rosso -kuljettaja Brendon Hartleyn siirtämistä syrjään.

Pääkuvan videolla Hartleyn ja Landon Strollin kolari Kanadan GP:stä.

MAINOS

Poikkeuksellinen F1-kesä C Morella

F1-sarjassa on ennennäkemättömän vilkas kesä. Juhannusviikonlopusta alkaa kuuden viikon jakso, jonka aikana ajetaan peräti viisi kilpailua.

Seuraavaksi kisataan Ranskan Paul Ricardilla 24. kesäkuuta. Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. 

C Moren sivulle pääset tästä

Hartleyn alkukausi Toro Rossolla on ollut vaikea. Uusseelantilainen on kirjannut tililleen vain yhden mestaruuspisteen, kun tallikaveri Pierre Gasly on kerännyt niitä jo 18.

Marko paljastaa, että Red Bull harkitsi vaisusti suorittaneen Hartleyn korvaamista, mutta Kanadan kisaviikonloppu sai tallin johdon muuttamaan ainakin toistaiseksi mielensä, vaikka uusseelantilaisen kisa sunnuntaina päättyikin ennen aikojaan kolariin Williams-tallin Lance Strollin kanssa.

– Jos hänen suorituskäyränsä ei olisi kohentunut, niin silloin meidän olisi pitänyt turvautua vaihtoehtoiseen ratkaisuun. Siitä ei kuitenkaan ole enää kysymys. Brendon on nyt kilpailukykyinen, Marko kommentoi motorsport-magazin.com -verkkosivustolle.

Montrealissa Hartley itse suhtautui sopimustilanteeseensa rauhallisesti.

– Olen täysin keskittynyt siihen työhön, mistä minulle maksetaan palkkaa. Tiedän, mitä sopimuksessani lukee, Hartley sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat