Red Bull -lupauksen superlisenssijahti lässähtämässä – sijoitukset huonoja eikä sarjakaan täytä ehtoja

Red Bull -suojatti Dan Ticktumin suunnitelma kerätä F1-superlisenssin vaatimat pisteet Aasian F3-talvisarjasta on yllättäen kariutumassa.

Red Bullin junioriohjelmaan kuuluva Ticktum on kerännyt superlisenssiinsä tähän mennessä 35 pistettä. Aasian F3-talvisarjaa (AWS) Hitech GP -tallissa kisaava britti tarvitsisi lisenssiinsä enää viisi pistettä täyttääksen formula ykkösten vaatimuksen.

AWS oli mukana Kansainvälisen autoliiton FIA:n joulukuussa julkaisemien sarjojen listassa, joissa kilpaileminen kartuttaa F1-superlisenssin vaatimia pisteitä. Viime viikonloppuna Malesian Sepangissa ajetun kisan jälkeen tilanne kuitenkin muuttui.

FIA:n säännöt määräävät, että superlisenssipisteet karttuvat vain sarjoissa, joissa ajetaan vähintään viisi osakilpailua ja vähintään kolmella eri radalla. AWS kattaa vain kolme osakilpailua, joista ensimmäinen ajettiin Thaimaan Buriramissa ja kaksi seuraavaa Sepangissa.

– Olemme tietoisia kriteereistä. Kun AWS lisättiin kaikkine yksityiskohtineen FIA:n taulukkoon syyskuun 18. päivä, niin ymmärsimme tämän tarkoittavan sitä, että meille olisi myös myönnetty superlisenssipisteitä, sarjan organisaattori Davide de Gobbi kommentoi Autosportille.

– Toimimme mielestämme asiassa hyvässä uskossa. Pyydämme nyt FIA:lta lisäselvityksiä tilanteeseen, mutta olemme tietenkin pettyneet asioiden viimeaikaiseen kehitykseen, de Gobbi lisäsi

Tictumin tilanne puuttuvien pisteiden suhteen ei näytä valoisalta edes hänen sijoituksensa kannalta. Brittikuski on ennen talvisarjan päättävää viikonloppua vasta sarjan kahdeksas, kun tällä hetkellä enää teoreettiset superlisenssipisteet edellyttäisivät sijoittumista kärkikolmikkoon.

Lue myös:

    Uusimmat