Lähde: Valtteri Bottaksen uuden tallikaverin vahvistamisessa yksi tekninen este

Bottas siirrostaan Alfa Romeolle:"Asiat menivät niin kuin itse halusin"– F1-tähti kertoo MTV:lle, miten neuvottelut uuden tallin kanssa etenivät 5:18
Valtteri Bottas kertoi C Morelle taustoja Alfa Romeon kanssa käymistään sopimusneuvotteluista.

Alfa Romeolle ensi kaudeksi siirtyvän Valtteri Bottaksen tuleva tallikaveri on mitä todennäköisimmin kiinalainen Guanyu Zhou. Hänen sopimustaan ei vain voi vielä vahvistaa.

F2-sarjassa tällä hetkellä toisena oleva Zhou alkaa olla jo kokemuksensakin puolesta valmis astumaan isompiin valoihin. Vuosia Renault’n kuskiakatemiaan kuulunut kiinalainen on saamassa sopimuksen Alfa Romeolta.

Nimen panttaamisessa saattaa taustalla olla yksi tekninen este: Zhou ei ole vielä saanut kokoon kaikkia pisteitä F1-sarjaan vaadittavaa superlisenssiä varten.

Motorsport.comin italiankielinen sivusto kertoo, että 22-vuotiaalla Zhoulla on tällä hetkellä 29 pistettä vaadittavasta 40:stä. Loput tulevat lähes luonnostaan F2-sarjan sijoitusten avulla.

– Hänelle riittää viides sija F2-sarjasta takaamaan 20 pistettä. Sen pitäisi olla helppoa laskettelua, kun ottaa huomioon, että Zhou on toisena vain kolme kisaa ennen kauden loppua, toimittaja Roberto Chinchero kirjoittaa.

Kaiken lisäksi koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan varjolla myös 30 pistettä kokoon saanut kuljettaja voi pyytää Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta poikkeuslupaa superlisenssin saamiseen. Tämä tepsi viime vuonna Nikita Mazepinin kohdalla.

Alfa Romeo pystyy hankkimaan lisäpisteitä myös ajattamalla Zhouta F1-viikonlopun perjantaiharjoituksissa. Superlisenssipisteillä pyritään varmistamaan, että sarjaan mukaan nousevat kuljettajat ovat riittävän kokeneita ylimmälle tasolle noustakseen.

Saksalainen Auto Motor und Sport puolestaan kertoo, että Zhoun ja Alfa Romeon tallipäällikön Frederic Vasseurin neuvotteluissa on pöydällä muitakin asioita kuin pelkkä superlisenssi.

– Zhoulla on parhaat mahdollisuudet (Alfa Romeon paikkaan), mutta olemme kuulleet myös, että hän haluaa monivuotisen sopimuksen, jota Vasseur ei halua antaa hänelle, toimittaja Michael Schmidt kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat