Lähteet: Max Verstappenin isä jää sivuun tulevasta F1-viikonlopusta – tässä syy

Max Verstappenin isää Jos Verstappenia ei tulla näkemään paikan päällä ensi viikonloppuna ajettavassa Saudi-Arabian F1-osakilpailussa, kertoo ESPN useisiin lähteisiinsä perustuen.

Jos Verstappenin poisjäänti on sikäli kiintoisaa, että hän laukoi juuri viikonloppuna ajetun Bahrainin GP:n yhteydessä rajua tekstiä Red Bullin tallipäälliköstä Christian Hornerista, joka on ollut viime viikot yhä voimistuvan kohun keskipisteenä. Verstappenin ja Hornerin kerrotaan myös ottaneen sanallisesti yhteen Bahrainissa.

Autosportin Jonathan Noble vahvistaa, ettei vanhempi Verstappen ole paikalla Saudi-Arabiassa, mutta hänen mukaansa poissaolon syy ei liity mitenkään nykyiseen tilanteeseen Red Bullilla.

– Hän ei ollut missään kohtaa menossa sinne, koska hän osallistuu Rallye de Hannut -kilpailuun, Noble tviittaa.

Horneriin on kohdistettu hänen alaisensa esittämiä syytöksiä sopimattomasta käytöksestä, mutta Red Bullin emoyhtiö on antanut Hornerin jatkaa tehtävässään. Asiaan liittyen suoritettiin laajamittaiseksi kerrottu tutkinta, jonka riippumattomuus on kuitenkin eri medialähteiden mukaan asetettu sittemmin kyseenalaiseksi. Red Bullin itävaltalaispuoli olisi ollut valmis erottamaan Hornerin välittömästi, mutta thaimaalaisomistajat olivat toista mieltä.

Viime viikolla pitkälle toistasataa F1-vaikuttajaa ja toimittajaa saivat nimettömän sähköpostin, jossa paljastettiin Hornerin lähettämäksi väitettyjä yksityisviestejä.

Mediatietojen valossa Red Bullilla on menossa jonkinlainen valtataistelu, joka alkoi yhtiön toisen perustajan Dietrich Mateschitzin vajaan puolentoista vuoden takaisen kuoleman jälkeen.

Mateschitzin poika Mark on tätä nykyä yhtiön suurin yksittäinen omistaja 49 prosentin osuudellaan. Loput 51 prosenttia ovat Dietrich Mateschitzin entisen liikekumppanin, vuonna 2012 kuolleen Chaleo Yoovidhyan jälkeläisten hallussa. Hornerin kerrotaan olevan thaimaalaisten leirissä, neuvonantaja Helmut Markon ja Verstappenien puolestaan itävaltalaisten.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 15.06: Lisätty Jonathan Noblen kertoma tieto Jos Verstappnien osallistumisesta Belgiassa ajettavaan rallikilpailuun.

Lue myös:

    Uusimmat