Real Madridin kirje sai tähtipelaajan kyyneliin MM-finaalin alla, unelmat murskaantuivat karulla tavalla – "Tiesin heti, mitä oli tapahtumassa"

Argentiinalainen tähtipelaaja Angel Di Maria joutui vuoden 2014 MM-finaalin alla kokemaan jalkapallomaailman raadollisuuden.

Argentiina oli selvittänyt tiensä vuoden 2014 MM-kisojen finaaliin Saksan kanssa. Tuolloin Real Madridia edustanut Di Maria kärsi finaalin alla lihasvammasta, joten hän tarvitsi kipulääkkeitä pystyäkseen pelaamaan.

Finaalin alla joukkueen lääkäri Daniel Martinez toi kuitenkin kirjeen Real Madridilta, jossa pyydettiin, ettei Di Mariaa peluutettaisi finaalissa. Di Maria tajusi kuitenkin heti, mikä kirjeen taustalla todellisuudessa oli.

– Tiesin heti, mitä oli tapahtumassa. Kaikki olivat kuulleet huhuja Realin halusta ostaa James Rodriguez. Tiesin, että he aikoivat myydä minut hänen edestään, joten he eivät halunneet aseensa loukkaantuvan. Se on bisnestä, mitä ihmiset eivät aina näe, Di Maria kertoo The Players Tribunessa.

Di Maria ei koskaan edes vilkaissutkaan tuota kirjettä.

– En edes avannut sitä. Revin sen palasiksi.

Vaikka seurajoukkue oli tehnyt vetoomuksen Di Marian pelikunnosta, oli argentiinalaistähti kuitenkin täysin varma, että pystyisi pelaamaan. Hän oli valmis uhraamaan terveytensä toteuttaakseen unelmansa, joten hän marssi päävalmentaja Alejandro Sabellan puheille.

– Halusin pelata tuona päivänä, vaikka se olisi päättänyt urani, mutta en halunnut hankaloittaa asioita joukkueemme kannalta. Sanoin hänelle, että halusin aloittaa, ja että pelaisin siihen asti, kunnes hajoaisin. Sitten aloin itkeä. En voinut sille mitään, Di Maria muistelee.

Di Maria joutui katsomaan ottelun kuitenkin penkiltä. Hänen ja koko Argentiinan joukkueen unelmat murskaantuivat kuitenkin jatkoajalla, kun Saksa vei mestaruuden 1-0-lukemin.

– Olin valmis hyppäämään kehiin kutsuttaessa, mutta kutsua ei ikinä kuulunut. Hävisimme finaalin, enkä voinut vaikuttaa mihinkään. Se oli elämäni vaikein päivä, Di Maria toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat