Razer Phone 2 julki – toisen sukupolven Razer-puhelin sisältää useita uudistuksia

Pelaajille suunnatuista tuotteistaan tunnettu Razer on julkistanut toisen sukupolven Razer Phone 2 -älypuhelimensa. Puhelimessa on edelleenkin panostettu pelaamiseen muun muassa näytön korkeammalla virkistystaajuudella, stereokaiuttimilla, huippuluokan suorituskyvyllä sekä helposti pelattaesssa kahdessa kädessä pidettävällä rakenteella.

Razer Phone 2 jatkaa alkuperäisestä tutulla designilla, mutta takapinta on nyt lasia. Lisäksi takana kamera-alue on yläkulman sijaan hieman alempana ja keskellä. Kameroita on takana edelleen kaksi.

Kenties merkittävin ulkoinen uudistus Razer Phone 2:ssa on takaa löytyvän Razerin logon RGB LED -valaistus. Logon väritystä voi säätää puhelimesta löytyvällä Chroma-sovelluksella haluamansa väriseksi. Logon väritys voi reagoida esimerkiksi saapuviin ilmoituksiin. Chroma RGB LED -valaistukseen panostaminen on tietenkin tuttua Razerin muista tuotteista.

Teknisenä uudistuksena Razer Phone 2 sisältää Qualcommin tämän vuoden Snapdragon 845 -huippujärjestelmäpiirin, kun alkuperäinen viime vuonna oli varustettu tuolloin uusimmalla Snapdragon 835:llä. Jäähdytykseen on yhä panostettu, minkä ansiosta huippusuorituskyvyn pitäisi olla käytössä tavanomaista pidempään. Razer Phone 2 on varustettu höyrykammiolla, joka siirtää lämpöä pois piiriltä. RAM-käyttömuistia Razer Phone 2:ssa on edelleen 8 gigatavua. Sisäisen tallennusmuistin määrä on 64 gigatavua ja lisäksi tarjolla on muistikorttipaikka.

Razer Phone 2:n näyttöpaneeli on säilynyt ainakin pitkälti samanlaisena. Harvinaisempaa IGZO LCD -tekniikkaa edustavan näytön 5,72 tuuman koko ja 2560×1440 pikselin tarkkuus ovat ennallaan, kuten myös näytön varsinainen erikoisuus eli tuki tavallista korkeammalle 120 hertsin ruudunpäivitystaajuudelle. Nopeampi ruudunpäivitystaajuus mahdollistaa käytännössä sisällön sulavamman esittämisen. Uuden näytön kerrotaan kuitenkin olevan 50 prosenttia aiempaa kirkkaampi nyt 580 nitin enimmäiskirkkaudella. Näyttölasina on Gorilla Glass 5. Etupuolelta löytyvät yhä myös stereokaiuttimet Dolby Atmos -tilaäänituella.

Akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia ja puhelimessa on tuki myös Quick Charge 4.0+ -pikalataukselle. Uutena lisäyksenä Razer Phone 2 tukee langatonta latausta jopa 15 watin teholla ja on nyt myös pöly- ja vesitiivis (IP67). Sormenjälkilukija löytyy kyljeltä. Razer Phone 2:n mitat ovat 158,5 x 78,99 x 8,5 millimetriä. Liitäntänä Razer Phone 2:ssa on vain USB-C, ei perinteistä kuulokeliitäntää. Puhelimen rinnalla Razer esitteli uudet USB-C-liittimelliset kuulokkeet, jotka on myös varustettu Chroma-valoin.

Takapääkameran tarkkuus on edelleen 12 megapikseliä ja kamerassa on myös optinen kuvanvakain. Pääkameran aukon koko on f/1,75. Toinen 12 megapikselin ja f/2,6-aukon kamera tuo mukaan 2x optisen zoomin. Kameroissa merkittävin uudistus on uusi kenno, joka tuo lisää nopeutta ja parantaa hämäräkuvausta.

Razer Phone 2:n kiiltävä- ja mattapintaiset värivaihtoehdot.

Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä ja aukon koko f/2,0.

Värivaihtoehtoja ovat ensin saataville tuleva Mirror Black sekä mattapintainen Satin Black, joka tulee tarjolle myöhemmin loppuvuoden aikana.

Razer Phone 2 on jo ennakkotilattavissa yhtiön omasta verkkokaupasta 849,99 euron hintaan. Käyttöjärjestelmäversiona on vielä aluksi Android 8.1 Oreo, mutta Android 9 Pie -päivityksen pitäisi olla luvassa jo pian. Lisäksi Razer aikoo tuoda tarjolle uuden Cortex-sovelluksen, jolla voi säätää pelikohtaisesti asetuksia, kuten näytön tarkkuutta, ruudunpäivitysnopeutta ja jopa suorittimen kellotaajuutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja