Ravintoloiden jättiterassi aukeaa lauantaina Turussa, tavoitteena yli 120 000 kävijää – "Suurterassit ovat tulleet jäädäkseen"

Turussa avataan viikonloppuna tämän kesän ensimmäinen ravintoloiden yhteinen suurterassi.

Suurterassi avautuu lauantaina kello 12 Tuomiokirkonpuistoon, ja siihen osallistuu yhteensä seitsemän ravintolayrittäjää samanaikaisesti. Osa toimijoista vaihtuu kesän aikana. Yhteensä terassi työllistää yli 60 henkilöä.

Ensimmäiset suurterassit nähtiin viime kesänä Helsingissä ja Turussa.

Järjestäjien mukaan viime kesän suurterassikokeilut osoittivat, että keskellä kaupunkia olevia kohtaamispaikkoja kaivataan.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Katso alla oleva video: Tältä Helsingin suurterassilla näytti viime kesän alussa.

Koronatilanteen vuoksi kehitetty jättimäinen terassialue aukeaa Helsingin ytimeen – tältä Senaatintorilla näyttää nyt 9:07

Kesän tavoitteena yli 120 000 kävijää

Turun suurterassilla kävi viime kesänä heinä–elokuun aikana yli 76 500.

Tämän kesän tavoitteena on kerätä touko–elokuun aikana yli 120 000 henkilöä.

– Viime vuoden yhteisterassikonsepti oli luova keino tuoda eloa epidemiarajoitusten runtelemalle ravintola-alalle. Ideologiamme on kuitenkin suurempi: näemme, että elämäniloa ja monimuotoista kaupunkikulttuuria kaivataan muulloinkin kuin vain poikkeusvuosina. Luomme kaupunkilaisille uusia tapoja kokea tuttu ympäristö ja samalla tavata ihmisiä eurooppalaiseen piazza-tyyliin kaupungin ytimessä, kertoo Kirkkopuiston Terassin tuottaja Samuli Pasanen tiedotteessa.

Suurterassi toteutetaan myös kolmena seuraavana kesänä

Suurterassin järjestelyissä ovat mukana paikalliset yrittäjät, yhdistykset sekä kulttuuriväki.

Suurterassi tullaan toteuttamaan myös ainakin seuraavana kolmena kesänä.

– Hyviä kokemuksia kartuttaneet suurterassit eivät ole enää vain kokeiluja, vaan ovat tulleet jäädäkseen, järjestäjät kertovat.

Lue myös:

    Uusimmat