Sisustuksella on suuri vaikutus siihen, kuinka kotona tai missä tahansa tilassa viihtyy. Ravintolan sisustamisessa tulee ottaa huomioon useita asioita, joille kotia sisustaessa ei tarvitse uhrata ajatustakaan.
Muotoilun valtionpalkinnon vuonna 2013 voittanut sisustusarkkitehti Päivi Meuronen suunnitteli sisustuksen Helsingin Kaivopihalle vastikään avattuun Splizzeria-ravintolaan. Millaisia asioita ravintolaa sisustaessa tulee ottaa huomioon?
– Sisustuksen pitää tukea liikeideaa. On tärkeää myös kartoitetaan kilpailijat, sillä ei ole mitään järkeä tehdä sisustuksesta mitään tusinatuotetta, Meuronen kertoo.
Erottuminen on ravintolabisneksessä erityisen tärkeää – myös sisustamisen kohdalla. Ravintolan sisustusta suunniteltaessa onkin otettava huomioon kilpailijat ja heidän sisustustyylinsä.
– Mietimme, että mitkä ovat meidän kilpailijoitamme ja miten me haluamme niistä erottua. Tässä tapauksessa halusimme tehdä modernin, raikkaan ja viihtyisän paikan, Meuronen jatkaa.
Kotoisaa vai arvokasta?
Ravintolan liikeidea määrittelee sisustuksen suunnan. Sisustusta suunniteltaessa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon myös se, kuinka helppo ohikulkijoiden on astella ravintolaan sisälle. Kotoisasti ja rennosti sisustettuun ravintolaan ihmisillä on matalampi kynnys astella sisään ilman tunnetta siitä, että ravintola on omaan tyyliin liian hieno.
– Splizzerian kohdalla emme halunneet, että ihmiset ajattelisivat, että tämä on liian hieno paikka, että ei tänne voi tulla sisälle, Meuronen kertoo.

