Dramaattisia vaikutuksia pelkäävä pormestari Jan Vapaavuori pettyi, ettei hallitus kuullut Helsinkiä ravintoloiden rajoituspäätöksessään: "Myös työttömyys voi johtaa terveysongelmiin"

2:03
Hallitus päätti rajoittaa ravintoloiden aukioloaikoja – ravintolat menevät kiinni viimeistään yhdeltä, anniskelu loppuu puoliltaöin

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori pettyi pahoin hallituksen eilen illalla linjaamiin ravintoloiden aukiolorajoituksiin. Uudenmaan koronatilanne on pahentunut ja uhkana on, että THL määrää alueen ravintolat päättämään anniskelun jo iltakymmeneltä. 

– Ravintolarajoitukset olisi voinut toteuttaa asteittain tiukkenevina. Myös työttömyys voi johtaa usein uusiin terveysongelmiin. Olisimme mielellämme pohtineet yhdessä hallituksen kanssa tätä asiaa, joka vaikuttaa pääkaupunkiseutuun aivan dramaattisesti, Vapaavuori twiittaa.

Vapaavuori kommentoi Helsingin Sanomien jutussa, että rajoitukset johtava satoihin tai tuhansiin lomautuksiin sekä työttömyysjaksoihin.

– ”Tällä on hyvin dramaattiset vaikutukset. Talouden kannalta tämä on suurempi asia kuin jonkin merkittävän paperitehtaan lopettaminen. Eikä tässä ole vastakkain talous ja terveys, vaan terveys ja terveys, Vapaavuori kommentoi HS:lle.

Hän kertoo lehdessä pitävänsä sietämättömänä, ettei hallitus "alentunut keskustelemaan rajoituspäätöksistä Helsingin kanssa", vaikka pahimmat rajoitukset näyttävät kohdistuvan pääkaupunkiseudulle.

Suomessa on todettu koronaviruspandemian aikana lähes 10 000 tartuntaa. Lukema oli keskiviikkona 9992. Koronaan on Suomessa kuollut 345 ihmistä. THL tiedottaa uusista tartuntaluvuista, kuolleiden määrästä sekä sairaalapotilaiden määrästä vielä tänään.

Ravintolat saavat olla hallituksen tiistain päätöksen jälkeen auki yhteen yöllä, ja alkoholia saa myydä puolille öin. Koronan kiihtymisvaiheessa olevassa maakunnassa vielä tiukempiin toimiin – anniskelu päättyy kello 22 ja ravintolat on suljettava kello 23 mennessä.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja