Mainos

Ravintola joutui erityistoimiin 1,5 metrin takia – asiakas saa tuoda alkoholinsa vain ”siirtopisteelle”, josta tarjoilija tuo sen terassille

Helsingissä Harjun kaupunginosassa sijaitseva ruokaravintolayrittäjä sai käyttää mielikuvitustaan löytääkseen keinon tarjoilla alkoholijuomia kaikille terassilla istuville.

Ravintolayrittäjä otti ensimmäistä kertaa käyttöönsä Helsingin kaupungin vuokraaman parklet-terassin. Uusi terassi on Helsingin kaupungin kokeilu, missä ravintolayrittäjille vuokrataan muutaman parkkipaikan kokoinen alue ravintolan edestä terassikäyttöön.

Ravintoloitsijalla on ollut aikaisempina vuosina oma pieni terassi ulko-oven läheisyydessä. Vanhan terassin ja uuden siirtoterassin välissä menee jalkakäytävä, mikä ei ole alkoholilain mukaan anniskelualuetta.

– Ongelmaa aiheuttaa se, että pöytien väliin jää jalkakäytävä, jonka yli juomia ei saa viedä. Tarjoilijat kantavat juomia 1,5 metrin välimatkan pöytiin, kertoo ravintoloitsija Reima Mäenpää.

Yrittäjä keksi kiertää ongelman sijoittamalla vanhan terassin yhteyteen anniskelujuomien siirtopisteen. Asiakkaat jättävät siirtopisteelle juomansa ja tarjoilijat kuljettavat asiakkaiden juomat kävelytien yli jälleen luvalliselle anniskelualueelle.

– Läppää on tullut asiakkailta. Suomalaiset tietävät meidän kimurantista alkoholilaista, mutta keskieurooppalaisille turisteille tätä voi olla vaikeampi selittää, Mäenpää pohtii.

Suomen alkoholilain kiemuroita on ihmetelty myös sosiaalisessa mediassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.