"Ojentajamies" kiikuttaa oluesi terassille – helsinkiläisbaarin piikikäs somehitti on kannanotto alkoholilakiin

Riviera ojentajamies
Asiakas ei saa ylittää jalkakäytävää olut kädessään. Apuun tulee tällöin ojentajamies. Kuvakaappaus Facebookista.

Helsinkiläinen baari kehitti erikoisen ratkaisun lakipykälän asettamaan haasteeseen.

Alppiharjun kaupunginosassa sijaitseva elokuvateatteri-baari Riviera julkaisi keskiviikkona Facebookissa videomuotoisen työpaikkailmoituksen, jossa etsitään "ojentajamiestä" kiikuttamaan asiakkaiden juomat jalkakäytävän yli parkkiruutuihin rakennettavalle parklet-terassille.

Taustalla on alkoholilain pykälä, jonka mukaan asiakas ei saa poistua alkoholijuoma kädessään anniskelualueelta. Rivieran tapauksessa baarin ja terassin väliin jäävä jalkakäytävä ei ole anniskelualuetta, joten terassi muodostuu asiakkaan kannalta tavoittamattomaksi saarekkeeksi. Ojentajamiehen tehtävänä on kantaa asiakkaan juoma muutaman metrin matkan päähän terassille.

(Yllä:) Videon saatteessa työn vaatimukseksi asetetaan kahden vuoden baarikokemus, ja kerrotaan että pitkät raajat ovat eduksi. Suuren somesuosion saavuttanutta videota oli perjantaiaamuna katsottu Facebookin laskurin mukaan yli 150 000 kertaa. Jos upotus ei toimi, katso video saatteineen Facebookista.

"Virkamiehen on pakko valvoa lakia"

Saman lakipykälän kanssa paininut toinen alppiharjulaisravintola Döner Harju kehitti toukokuussa ratkaisuksi "siirtopisteen", jonka kautta asiakas saa juomansa parklet-terassille.

Rivieran baarimestari Toni Räike vahvisti torstai-iltana MTV Lifestylelle, että ojentajamies-video on kannanotto alkoholilain pykälän tarkoituksenmukaisuuteen. Aivan pelkkään ojentajamiehen hommaan ei tarjokkaita todellisuudessa haeta – sen sijaan kokonaisvaltaisempiin baaritöihin haku on päällä.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Jarmo Castrén kertoi torstaina Ilta-Sanomille, että tilanne voi muuttua alkoholilain uudistuksen myötä. Tällä hetkellä lakiuudistuksen eteneminen on kuitenkin jämähtänyt hallituspuolueiden erimielisyyksiin.

– Vaikka se kuulostaa typerältä, ettei saa tuollaista katua lähteä ylittämään, on se keino, jolla voimme valvoa terasseja, etteivät asiakkaat lähde hortoilemaan sieltä tuopin kanssa pois, Castrén sanoo Ilta-Sanomille.

– Ne jotka ovat tyytymättömiä, saavat ohjata valitukset tuonne Arkadianmäelle. Nyt olisi viimeinen tilaisuus vaikuttaa tulevaan lakiin. Ei tämä meidänkään mielestä ole niin kovin miellyttävää valvoa tuollaista, mutta emme me voi muutakaan. Virkamiehen on pakko valvoa lakia.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja