Sääntö-Suomi iski: Helsinkiläisbaari ei saa terassilupaa – kiersivät säännön nerokkaasti tekemällä "taidetta"

BrewDog
Toimitusjohtaja Joakim Stenius (oik) ja ravintolapäällikkö Rasmus Suikki nauttivat viereisestä kioskista hankittuja jäätelöitä BrewDogin terassilla, johon ravintola itse ei saa tuotteitaan myydä. Rasmus Suikki

Helsingissä sijaitsevan olutravintolan ulkopuolella nököttää muutama värikäs tuoli ja pieni pöytä. Siinä istuva ei kuitenkaan saa juoda ravintolasta ostettuja juomia.

Tähän mennessä BrewDog Helsinki on saanut positiivista palautetta ravintolan oven ulkopuolelle asetellusta "taideteoksesta". BrewDogin ravintolapäällikkö Rasmus Suikin mukaan Viiskulman nurkka olisi ilman muutamaa ulos aseteltua tuolia ja pöytää melko kolkon näköinen.

– Terassi tämä ei ole, Suikki kuitenkin muistuttaa nauraen. 

Taloyhtiö kieltää terassin

Mistä siis oikein on kyse?

BrewDog on olutbaari Helsingin Punavuoressa. Tarjolla on pienpanimoiden tuotteita ja käsityönä tehtyjä viinejä ja siidereitä. Jopa cola on pientuottajan valmistamaa.

– Tämä on perheystävällinen paikka, jossa näkyy toisinaan lastenvaunujakin. Täällä ei myydä shotteja lainkaan, kertoo Suikki paikan taustoista.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ystävällisestä ja rauhallisesta ilmapiiristä huolimatta BrewDog sai juuri kieltävän vastauksen taloyhtiöltä terassipyyntöönsä.

– Tämä on nyt kolmas vuosi peräkkäin. Kaupungin säännösten mukaan meillä olisi mahdollisuus laittaa tähän sellainen ranskalaistyylinen terassi, josta löytyisi maksimissaan paikka kuudelle. Taloyhtiö ei kuitenkaan anna lupaa.

Suikki kertoo, ettei vastausta kielteiseen päätökseen ole toistuvista kyselyistä huolimatta saatu. 

– En halua spekuloida syitä, enkä todellakaan aiheuttaa mitään vastakkainasettelua. Taloyhtiö on iso, ja monet asukkaista meidän vakioasiakkaita. 

Toivon, että jonkun sydän sulaisi

Nyt BrewDogin ulko-oven luona nököttävät värikkäät tuolit ovat lähinnä kaunistamassa rakennuksen julkisivua. Mitään BrewDogin tuotteita ei ulkona saa nauttia.

– Tokihan siitä voi hakea viereisestä Alepasta evästä ja nauttia jonkun muun keittämää kahvia tuossa istuskellen, Suikki vitsailee.

Yläkerran naapurin kanssakin Suikki kertoo asiasta puhuneensa. Meluhaitasta tuskin on kyse, sillä Viiskulman kohdalla raitiovaunut kulkevat myöhempään kuin terassi saisi lakipykälien mukaan olla edes auki. Lähistöllä sijaitsevilla muilla ravintoloilla katuterassit on jo kesäkauteen katettu.

Suikki ei vielä ole luopunut toivosta, mutta ei halua aiheuttaa asian suhteen riitatilanteita. Hyvä yhteishenki alueella on ravintolalle ensisijaisen tärkeää.

– Toivon minä kuitenkin, että siellä jollakin sydän sulaisi ja terassilupa heltiäisi. 

Kauniit terassikalusteeet BrewDogilla olisi jo valmiiksi hankittuina.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja