Mainos

Valvira ravintolayrittäjän jalkakäytäväjupakasta: Alkoholilaki on varsin selkeä tämän suhteen – pulman ratkaisuun kaksi tapaa

Helsinkiläinen ravintolayrittäjä joutui turvautumaan erikoiseen ratkaisuun tarjoillessaan juomia terassiasiakkaille. Suomen alkoholilain mukaan asiakas ei saa kuljettaa juomia pois anniskelualueelta.

Ravintolayrittäjälle tuli vaikea tilanne vastaan, sillä terassin välissä kulkee jalkakäytävä, joka katkaisee ravintolan anniskelualueen. Asiakkaat eivät saa kuljettaa juomia itse jalkakäytävän ylitse terassin toiselle puolelle.

– Ymmärrän kyllä, että saattaa tulla harmillisia tilanteita, mutta laki on hyvin selvä tämän suhteen. Juomaa ei saa viedä anniskelualueelta asiakkaan toimesta, kertoo sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran ryhmäpäällikkö Kari Kunnas.

Kunnaksen mukaan ravintoloitsijoilla on vastaavanlaisten tilanteiden mukaan kaksi vaihtoehtoa miten toimia.

– Ravintoloitsijat joutuvat tekemään uuden myyntipisteen ulos tai kuljettamaan juomat pöytiintarjoiltuna, Kunnas selventää.

Yrittäjä keksi kiertää ongelman sijoittamalla vanhan terassin yhteyteen anniskelujuomien siirtopisteen. Asiakkaat jättävät siirtopisteelle juomansa ja tarjoilijat kuljettavat asiakkaiden juomat kävelytien yli jälleen luvalliselle anniskelualueelle.

Valviran Kunnas korostaa, että viraston mukaan kyseinen hankaluus on poistettavissa, jos lakia muutetaan alkoholilain kokonaisuudistuksen yhteydessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.