Mainos

Rautahermoinen sankarilentäjä kerää ylistystä – kuuntele itse, miten kylmänviileästi hän toimii uskomattomassa hätätilanteessa

0:45

Amerikkalaisen South West Airlinesin lentokoneen moottori särkyi  kesken lennon, mikä johti yhden ihmisen kuolemaan. Koneen lentäjä kerää kuitenkin kehuja.

Katso videolta ote lentäjän rauhallisesta hätäilmoituksesta.

Onnettomuus sattui tiistaina New Yorkista Dallasiin suunnanneella lennolla.

Silminnäkijöiden mukaan lentokoneen vasemmasta turbiinista kuului voimakas räjähdys, jonka jälkeen sen rippeet iskeytyivät voimalla lentokoneen runkoon ja särkivät yhden ikkunoista.

43-vuotias kahden lapsen äiti Jennifer Riordan imeytyi hetkeksi särkyneen ikkunan jättämästä kolosta koneen ulkopuolelle. Muut matkustajat onnistuivat vetämään hänet takaisin, mutta Riordan kuoli myöhemmin sairaalassa.

Pilotti ei panikoinut

Koneen lentäjä Tammie Jo Shults on kerännyt kiitosta toiminnastaan. Shults viesti tilanteesta rauhallisesti lennonjohdolle ja onnistui laskeutumaan turvallisesti.

Samalla kun moni matkustaja oli happimaskeissaan paniikissa, lentäjä Shults kertoi lennonjohdolle rauhallisesti, että koneesta puuttuu osa.

Shults tiedotti tyynellä äänellä lennonjohtoa olosuhteista ja onnistui laskeutumaan vioittuneella koneella Philadelphiaan.

"Hän on todellinen amerikkalainen sankari"

Uutistoimisto AP:n mukaan Shults tuli vielä laskeutumisen jälkeen keskustelemaan matkustajien kanssa ja varmistamaan heidän vointiaan.

– Hänellä on rautaiset hermot. Ihailen sitä naista, matkustaja Alfred Tumlinson sanoi AP:lle.

– Hän on todellinen amerikkalainen sankari, matkustaja Diana McBride Self puolestaan kirjoitti Facebook-päivityksessään.

Shults on taustaltaan kahden lapsen äiti ja entinen sotilaslentäjä. Hän palveli 1980-luvulla yhtenä ensimmäisistä Yhdysvaltojen laivaston naispuolisista taistelulentäjistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.