Rattiraivoa 160 km/h: Mini pyörii kattonsa kautta ympäri keskellä moottoritietä – poliisiauton kamera tallensi

Rattiraivo päättyi järkyttävään onnettomuuteen 0:55
Poliisiauton kojelautakamera tallensi rajuun onnettomuuteen päättyneen rattiraivotapauksen Etelä-Walesissa.

Auton ratissa raivoaminen ei johda koskaan mihinkään hyvään, mutta siitäkään huolimatta kuljettajat eivät osaa lopettaa pahan olonsa purkamista muihin tienkäyttäjiin.

Yllä oleva video tallentui poliisiauton kojelautakameraan M4-moottoritiellä Isossa-Britanniassa kesäkuussa 2018.

Etelä-Walesin poliisin julkaisemalla videolla nähdään, kuinka harmaan Ford Mondeon ja sinisen Mini Countrymanin kuljettajat aluksi härnäävät toisiaan.

Kiilailu saa kuitenkin hurjan päätöksen, kun Minin kuljettaja menettää autonsa hallinnan ja ajautuu pientareelle törmäten kaiteeseen. Tästä on seurauksena raju onnettomuus, kun auto pyörii useita kertoja ympäri keskellä moottoritietä Ford-kuljettajan jatkaessa matkaansa horisonttiin.

Autot kaahasivat enimmillään yli 160 kilometrin tuntinopeutta.

Minin ratissa istunut 59-vuotias mies ei ihme kyllä loukkaantunut lainkaan. Hän menetti ajokorttinsa vuodeksi, kun taas harmaata Fordia ajanut 44-vuotias mies joutuu olemaan matkustajana seuraavat 1,5 vuotta. Kumpikin miehistä kiisti aluksi syyllistyneensä minkäänlaisiin liikennerikkomuksiin, mutta oheinen video ei lopulta antanut mahdollisuuksia kiistämiseen.

– Kyseessä oli klassinen rattiraivotapaus, jossa kaksi kuljettajaa ajavat vaarallisesti ja kovalla nopeudella toisiaan ohitellen ja toistensa perässä roikkuen. On onnekasta, ettei kukaan kuollut tai loukkaantunut vakavasti, konstaapeli Kathryn Matthews Etelä-Walesin poliisista toteaa.

– Tämä video lähettää selvän viestin tällaisen vastuuttoman ajotavan seurauksista.

Lähde: Etelä-Walesin poliisi

Lue myös:

    Uusimmat