Ratkesiko MM-kisapaikka härskillä tempulla? Maalivahdin teko tallentui kameroille

Australian miesten jalkapallomaajoukkue varmisti paikkansa loppuvuoden MM-kisoissa, kun se kaatoi maanantai-iltana Perun rangaistuspotkukilpailussa ratkaisevassa MM-karsintaottelussa 1-0 (5-4). Suuren huomion keräsi kuitenkin Australian maalivahti Andrew Redmaynen tempaus pilkkukisan alkupuolella.

Redmayne vaihdettiin kentälle juuri ennen jatkoajan päättymistä rangaistuspotkukilpailua varten. Redmaynea sai ihastusta osalleen tanssiliikkeidensä ansiosta ja hänestä tuli maajoukkueen sankari, kun hän torjui ratkaisevan pilkun kuudennessa parissa. Ensimmäisien vetäjien jälkeen nähtiin kuitenkin kyseenalainen temppu, joka jakoi mielipiteitä sosiaalisessa mediassa.

Perun maalivahti Pedro Gallesella oli juomapullossaan ohjeistukset pilkkukisaa varten, mihin vetäjät todennäköisesti laukovat pallon rangaistuspotkusta. Ensimmäisellä yrityksellä ohjeet toimivat, sillä Gallese toimi Martin Boylen pilkun. 

– Olin paikalla ottelussa eilen ja uskon, että kukaan muu ei nähnyt Perun maalivahdin juomapulloa, jossa oli ohjeita. Redmayne heitti pullon pois kentältä heti, kun sai siihen mahdollisuuden, ottelua seuraamassa ollut Sam Gowland kirjoitti Twitterissä.

TV-kuvat osoittivat Gowlandin olleen oikeassa. Gallese oli valmistautumassa kolmatta suoritusta varten, kun Redmayne heitti pullon mainosseinän taakse. Myöhemmissä kuvissa nähtiin Gallesen etsivän juomapulloaan, mutta turhaan. Hän ei torjunut ensimmäisen vedon jälkeen yhtään pilkkua.

Australia pelaa marras-joulukuussa Qatarin MM-kilpailuissa samassa lohkossa Ranskan, Tanskan sekä Tunisian kanssa. Australian lisäksi Costa Rica varmisti viimeisenä maana paikkansa MM-kisoissa. Se voitti Uuden-Seelannin 1-0.

Katso Redmaynen temppu alta.

Lue myös:

    Uusimmat