Mainos

Ratkaisivatko geneettiset tutkimukset kylmän murhan Etelä-Dakotassa? Yhdysvaltalaisnaista epäillään vuoden 1981 raa'asta teosta – "Tämä osoittaa, kuinka pitkälle teknologia onkaan kehittynyt"

Vuonna 1981 vastasyntynyt vauva jätettiin tienposkeen kuolemaan Yhdysvaltain Etelä-Dakotassa. Nyt, 38 vuotta myöhemmin, yhdysvaltalaisnainen nimeltään Theresa Bentaas on pidätetty tapauksesta epäiltynä. Naista syytetään muun muassa murhasta ja kuolemantuottamuksesta, ja häntä saattaa odottaa elinkautinen vankeustuomio tai kuolemanrangaistus.

Etelä-Dakotan poliisiyksikkö on tehnyt tiivistä yhteistyötä Parabon Labs -nimisen yrityksen kanssa viimeisen parin kuukauden ajan. Parabon Labs on erikoistunut geneettisiin tutkimuksiin.

Geneettiset tutkimukset tuottaneet tuloksiin

Geneettisten tutkimusten avulla on onnistuttu jo selvittämään muutamia raakoja rikoksia Yhdysvaltain menneisyydestä.

Esimerkiksi viime vuonna poliisi pääsi kalifornialaisen sarjamurhaajan kannoille DNA-testien avulla. Tapauksessa mies pidätettiin 13 murhasta ja kymmenistä raiskauksista vuosien 1970 ja 1990 välillä.

DNA-tutkimuksesta sukupuuhun

Etelä-Dakotan poliisi selvitti vuoden 1981 epäiltyä tekijää kuolleen vauvan DNA:n avulla. Poliisi selvitti kuolleen vauvan sukulaisia sukututkimuksen tuloksilla.

DNA-tutkimukset johdattivat lopulta Andrew-vauvan äidin luokse.

Harvinainen tapaus

Osavaltion asianajaja Aaron McGowanin mukaan tapaus on harvinainen eikä hän muista yhtä laajaa, murhan tekijän löytymiseen johtanutta, geneettistä tutkimusta tapahtuneen Etelä-Dakotassa.

McGowanin mukaan DNA-tutkimuksen tulokset ovat todella varmoja ja niitä pidetään tärkeässä roolissa tapauksen käsittelyssä.

Kehittyneen teknologian ansiota

Asianajajana työskentelevä Scott Swier on tyytyväinen, että teknologia on kehittynyt näinkin pitkälle 1980-luvun jälkeen.

– Tämän tasoisiin tutkimuksiin ei olisi tuolloin ollut mahdollisuutta.

Vauvan löytänyt mies saapui kuulusteltavaksi

Mies, joka löysi Andrew-vauvan vuonna 1981, saapui kuulusteluihin maanantaina.

Hänen tyttärensä mukaan mies halusi osoittaa tukensa epäonniselle vauvalle, sillä vauvalla ei kenties ikinä ollut läheisiä. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja