Mainos

Ratikkakuski hyppäsi auttamaan pyörätuolilla liikkuvaa - tällaisilla teoilla kuljettaja saa kiitosta

Joukkoliikenteen kuljettajat tekevät yksinkertaisilla asioilla, kuten hyvän huomenen sanomisella ja roskien keräämisellä, asiakkaansa tyytyväisiksi. Kehuja on kuljettajista koskevasta palautteesta vain kymmenesosa.

MTV uutisoi eilen remuavasta raitiovaunukuljettajasta, joka ei auttanut ensimmäistä kertaa ratikassa olevaa naista. Uutinen synnyttyi vilkkaan some-keskustelun, ja MTV:n toimittajan twiittauksen jälkeen Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri pyysi asiasta selvitystä.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksessa HKL:ssa ollaan harmissaan yhden kuljettajan käytöksestä, koska kuljettajia koulutetaan jatkuvasti asiakaspalveluun ja koska kuljettajat saavat jatkuvasti myös kiittävääkin palautetta.

Helsingin seudun liikennelaitos HSL poimi palautejärjestelmästään MTV:n pyynnöstä muutamia kiitoksia. 

Asiakkaani työnsi miestään pyörätuolissa suojatiellä, kun ratikka tuli. Kuljettaja hyppäsi ulos ja auttoi heidät kadun yli. Tämä tapahtui pysäkkien välissä vähän ennen Katajanokan päätepysäkkiä.

Kuljettaja tarkasti päätepysäkillä raitiovaununsa päästä päähän ilmeisesti poistaakseen roskat. Palkankorotus hänelle!

Kiitos huomaavaiselle kuljettajalle, joka odotit juoksevaa matkustajaa Lasipalatsilla ennen lähtöä liikennevaloista ja avasit vielä ovenkin valmiiksi - pelastit kiireiseksi päässeen päiväni!

Kuljettaja huolehti juopuneestakin

Bussin kuljettaja huolehti, että kaikki, jopa bussiin nukahteleva juopunut mies, pääsivät perille sinne, minne olivat menossakin. Rauhallisesti ja ammattitaitoisesti toimiva kuski. Toivottavasti osuu sama kuski kohdalle useamminkin.

Herttainen kuski vastasi iloisesti ja hymyillen kaikkien tulijoiden hyvää huomenta -toivotukseen. Matkustajat olivat yllättyneitä, koska useinkaan ei saa vastausta tervehdykseensä, ja jatkoivat matkaa kehuen kuljettajan tuomaa hyvää fiilistä.

Kuljettaja opasti minua todella hyvin päätepysäkillä. Hän opasti minulle, mihin pääsen halliin menevällä vaunulla ja kuinka voin jatkaa matkaani. 

Myös ennakoiva ajo saa kiitosta 

Tämän kuskin voitte laittaa esimerkiksi kaikille kuskeille aiheesta ennakoiva ja tasainen ajo. Hän vei vaunua niin tasaisesti ja hellästi! Ennakoi liikennevalot hidastamalla tai kiihdyttämällä. 

Ratikassa ennen Oopperan pysäkkiä kuljettaja sanoi vanhemmalle mieshenkilölle, turististille, että nyt on hänen pysäkkinsä, näytti, missä on Ooppera ja Kisahalli, ja neuvoi vielä kysyttäessä, millä puolella on Topeliuksenkatu. Toivottipa vielä hyvää päivän jatkoakin - ja kaiken sujuvalla englannin kielellä!

Kiitospusuja sille ystävälliselle ja reippaalla kuljettajalle, joka lapioi autoni kinoksesta hermostumatta raitiovaunuasiakkaiden kommenteista.

Se on ihanaa, kun kuljettaja ilmoittaa, kauanko pysäkillä on odotusta ennen kuin matka jatkuu. Tämä kuski teki sen poikkeuksellisen ystävällisesti kahdella kielellä.

Tervehdys pelastaa päivän

Kuljettaja kuuluttaa ja infoaa matkustajia matkan varrella. Mahtavaa palvelua!

Kiitokset kuskille, joka pelasti päiväni hymyilemällä iloisesti ja tervehtimällä reippaasti astuessani bussiin huonon päivän päätteeksi.

Jätin käsilaukkuni metroon jäädessäni pois Kampissa. Huomasin unohdukseni laiturilla ja soitin keskukseen. Sain aivan mahtavaa palvelua: ihana henkilö linjan toisessa päässä järjesti laukun odottamaan minua Ruoholahden laiturille. Alle 10 minuutissa sain omaisuuteni takaisin.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.