Rasvanpolton uusi superruoka: Voiko tämä toimia?

Jos perinteinen laihduttaminen, eli jumpassa hikoilu ja kaloreiden tarkkailu tuntuu liian työläältä, kannattaa sinun kokeilla tätä erikoista rasvanpolttoniksiä.

Haluatko laihtua, mutta et jaksa tehdä työtä painonpudotuksen eteen? Ei hätää! Voit nimittäin polttaa rasvaa myös vadelmien tuoksun avulla. Näin väittävät ainakin amerikkalaistutkijat.

Vadelmat ja muutamat muut marjat ja hedelmät sisältävät luonnollisia tuoksuyhdisteitä, ketoneita. Ketoneita käytetään runsaasti kosmetiikka- ja elintarviketeollisuudessa antamaan tuotteille hedelmäistä tuoksua. Usein tuotteissa joudutaan kuitenkin käyttämään synteettisiä versioita ketoneista, sillä tuoreista marjoista sitä voidaan uuttaa vain noin 1-4 milligrammaa kiloa kohden.

Ketoneista apua rasvanpolttoon?

Kosmetiikkateollisuuden lisäksi ketonit ovat nyt valtaamassa myös laihdutusbisneksen. Erilaisissa nettikaupoissa on jo saatavilla vadelmista uutettua ketonia, joka väitteiden mukaan auttaa polttamaan rasvaa. Vadelmien sisältämät ketonit nimittäin lisäävät kehon aineenvaihduntaa hallitsevan adiponektiinihormonin tuotantoa. Korkeat adiponektiinihormonitasot on tutkimuksissa yhdistetty kehon pienempiin rasvavarastoihin.

Yhdysvalloissa ketoneista on kasvanut jo miljoonabisnes, kun tuotteita on kehuttu terveysasiantuntijoiden toimesta muun muassa Oprah Winfreyn ohjelmassa. Tunnetun sydänkirurgi Mehmet Ozin mukaan ketoneita voisi tituuleerata parhaaksi rasvanpolton ihmelääkkeeksi pullossa. Brittiasiantuntijat kuitenkin tyrmäävät ketonien ihmevaikutuksen.

– Kokeita on tehty ainoastaan laboratoriohiirillä. Vaikka tulokset vaikuttavatkin lupaavilta, ei tutkimustietoa voi siirtää suoraan ihmisiin ilman kliinisiä jatkotutkimuksia. Ensin on selvitettävä, että ketonit ovat turvallisia. Mikään yhdiste ei voi korvata terveellisen ruokavalion ja liikunnan yhdistelmää, laihdutukseen ja sen lieveilmiöihin perehtyneen British Dietetic Associationion edustaja Ann Ashworth toteaa.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat