Mainos

Rasmus Ristolaisen megasakot pysyvät voimassa – hovioikeus ei yhtynyt NHL-pelaajan vaatimukseen

5:39
Rasmus Ristolainen kertoi kesällä MTV Urheilun haastattelussa ajatuksiaan NHL-uransa suunnasta.

Turun hovioikeus on määrännyt NHL-puolustaja Rasmus Ristolaiselle Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa langetetun yli 120 000 euron sakkorangaistuksen maksettavaksi. Ristolaiselle tuomittiin heinäkuussa jättisakot törkeästä liikenneturvan vaarantamisesta.

Ristolainen ajoi toukokuun alussa Turun keskustassa 81 kilometrin tuntivauhtia alueella, jossa oli 40 km/h nopeusrajoitus. Buffalo Sabresin pelaaja ohitti Mercedes-Benzin maastoautollaan perjantain iltapäiväruuhkassa muuta liikennettä kaksikaistaisella katuosuudella.

Ristolainen vaati hovioikeuteen tekemässään valituksessa, että tuomio lievennetään liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi ja että sakkorangaistusta joka tapauksessa alennetaan. Pelaajan noin 4,8 miljoonan euron tuloilla maksettavaa kertyi 40 päiväsakosta 120 680 euroa.

Käräjäoikeudessa Ristolainen tunnusti ylinopeuden, mutta kiisti teon tahallisuuden ja törkeän huolimattomuuden. Turun hovioikeus kuitenkin totesi, ettei käräjäoikeuden ratkaisun oikeellisuutta ole aihetta epäillä. Ristolaiselle ei myöskään myönnetty jatkokäsittelylupaa, jossa käräjäoikeuden ratkaisuun olisi voinut hakea muutosta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja