Raskaansarjan maailmanmestarilta jättiyllätys – Oleksandr Usyk sopimukseen pääsarjaseuran kanssa

Nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestari Oleksandr Usyk on solminut sopimuksen ukrainalaisen jalkapalloseuran FC Polissian kanssa.

Usykin ja ensi kaudeksi Ukrainan pääsarjaan nousseen Polissian sopimus on vuoden mittainen. Seuran verkkosivuilla sopimusta kuvataan "jalkapalloyhteistyösopimukseksi". Tarkemmin sen sisällöstä ei tässä vaiheessa kerrota.

Joka tapauksessa WBO-, WBA- ja IBF-liittojen mestaruusvöitä hallussaan pitävän Usykin kerrotaan esiintyvän joukkueessa pelinumerolla 17.

Polissian puheenjohtajan Gennadi Butkevitshin mukaan nyrkkeilymestarin omistautuminen urheilulle, valmistautuminen ja harjoittelu toimii erinomaisena esimerkkina joukkueen muille pelaajille.

Kunnioitan häntä ja olen ylpeä hänestä. Hänen asenteensa harjoitteluun on loistava esimerkki Polissian joukkueelle, Butkevitsh sanoo seuran verkkosivuilla.

Butkevitshin mukaan Usyk rakastaa jalkapalloa, joka on ollut hänen intohimonsa lapsuudesta saakka.

Rakkaus jalkapalloon yhdisti meidät. Hänen lapsuuden tavoitteensa pelata jalkapalloa isoissa ympyröissä toteutuu.

Usyk pelasi Polissian paidassa viime kaudella yhdessä harjoitusottelussa, jossa pääsi vaihtopelaajana kentälle.

Ukrainalainen puolustaa raskaansarjan mestaruusvöitään 26. elokuuta Puolassa britannialaista Daniel Dubois'ta vastaan. Usykin edellinen ottelu on viime elokuulta. Tuolloin hän voitti Anthony Joshuan pisteillä kaksikon uusintaottelussa.

 

Lue myös:

    Uusimmat