Mainos

Raskaana olevalle naiselle ei myyty kahvia – avautui kohtelustaan lehdessä

Kahvilan barista kieltäytyi tarjoamasta kahvia naiselle, koska tämä oli raskaana.

Kun Alexandra Smith ei saanut kahvikupposta, hän päätti kirjoittaa kokemuksistaan lehteen. Kahvin eväämiselle oli nimittäin erikoinen syy: Smith on raskaana.

Kolmatta kerta raskaana oleva Smith on The Sydney Morning Herald -lehden toimittaja. Hänen mukaansa kahvilan miesbarista viittilöi kohti raskausvatsaa ja kieltäytyi tarjoamasta kahvia.

– Raskautta näemmä pidetään kehonulkoisena kokemuksena. Kommenteista, joita kukaan ei koskaan sopertaisi ei-raskaanaolevalle naiselle miehestä puhumattakaan, tulee täysin hyväksyttäviä raskausmahan vuoksi, Smith toteaa.

Kahvia voi nauttia kohtuudella raskaus- ja imetysaikana. Kofeiini kuuluu ksantiiniyhdisteisiin, joita sikiö ei pysty käsittelemään tehokkaasti. Runsaan kofeiinin saannin on epäilty aiheuttavan ennenaikaisuutta ja sikiön pienipainoisuutta.

Lähde: HUS

Smithin ystävillä on samantapaisia kokemuksia terveysintoilevista myyjistä: yhdelle ei raskauden vuoksi myyty pehmisjäätelöä, toiselle juustoa.

– Kehomme ja mielipiteemme ovat yhtäkkiä julkista omaisuutta, Smith kuvaa.

Hän ei kuitenkaan epämiellyttävässä tilanteessa sanonut baristalle mitään kohtelustaan – ja syyttääkin nyt "huonon äidin syndroomaa".

– Tietenkin olisi pitänyt protestoida tai vain kävellä ulos, mutta voin vain olettaa, että äidin syyllisyys sai ylivallan. Päätöstäni altistaa syntymätön lapseni kofeiinille on kritisoitu, tuntemattoman toimesta!

Treenaa lantionpohjalihaksia!


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.