Raskaana olevalle naiselle ei myyty kahvia – avautui kohtelustaan lehdessä

Kahvilan barista kieltäytyi tarjoamasta kahvia naiselle, koska tämä oli raskaana.

Kun Alexandra Smith ei saanut kahvikupposta, hän päätti kirjoittaa kokemuksistaan lehteen. Kahvin eväämiselle oli nimittäin erikoinen syy: Smith on raskaana.

Kolmatta kerta raskaana oleva Smith on The Sydney Morning Herald -lehden toimittaja. Hänen mukaansa kahvilan miesbarista viittilöi kohti raskausvatsaa ja kieltäytyi tarjoamasta kahvia.

– Raskautta näemmä pidetään kehonulkoisena kokemuksena. Kommenteista, joita kukaan ei koskaan sopertaisi ei-raskaanaolevalle naiselle miehestä puhumattakaan, tulee täysin hyväksyttäviä raskausmahan vuoksi, Smith toteaa.

Kahvia voi nauttia kohtuudella raskaus- ja imetysaikana. Kofeiini kuuluu ksantiiniyhdisteisiin, joita sikiö ei pysty käsittelemään tehokkaasti. Runsaan kofeiinin saannin on epäilty aiheuttavan ennenaikaisuutta ja sikiön pienipainoisuutta.

Lähde: HUS

Smithin ystävillä on samantapaisia kokemuksia terveysintoilevista myyjistä: yhdelle ei raskauden vuoksi myyty pehmisjäätelöä, toiselle juustoa.

– Kehomme ja mielipiteemme ovat yhtäkkiä julkista omaisuutta, Smith kuvaa.

Hän ei kuitenkaan epämiellyttävässä tilanteessa sanonut baristalle mitään kohtelustaan – ja syyttääkin nyt "huonon äidin syndroomaa".

– Tietenkin olisi pitänyt protestoida tai vain kävellä ulos, mutta voin vain olettaa, että äidin syyllisyys sai ylivallan. Päätöstäni altistaa syntymätön lapseni kofeiinille on kritisoitu, tuntemattoman toimesta!

Treenaa lantionpohjalihaksia!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja