Mainos

Räsänen: Poliisiuudistushan juuri lisää poliisin näkyvyyttä

Sisäministeri Päivi Räsänen vakuuttaa MTV3:n Huomenta Suomessa, ettei suomalaisten turvallisuus ole vähentynyt poliiisiuudistuksen takia.

– Tämän poliisiuudistuksen tavoitteena on juuri turvata poliisin saatavuus ja poliisin toimintakyky niin hälytystehtävissä, valvonnassa kuin rikostehtävissäkin.

Hallitus on tehnyt päätöksen poliisin määrärahojen lisäämisestä tuntuvasti 30 miljoonan euron vuositasolla. Lisäksi hallintoa ja byrokratiaa on tarkoitus vähentää.

– Säästyneitä rahoja käytetään nimenomaan nuorten poliisien palkkaamiseen, jotta poliisien näkyvyys turvattaisiin, Räsänen painottaa.

Räsänen uskoo, että käsitykset, joihin liittyy kansalaisten turvallisuustunteen hekkeneminen, ovat väärinkäsityksiä niistä uhkakuvista, joita meillä oli ennen kuin hallitus teki päätöksen poliisiuudistuksesta.

Räsäsen mukaan poliisin toimintakyky on viime vuoden aikana jopa parantunut.

– Se koskee sekä kaupunkialueita että harvaan asuttuja alueita. Esimerkiksi näissä kiireellisissä tehtävissä poliisi on keskimäärin nopeammin paikalla kuin aikaisemmin. Eikä sieltä harva-alueiltakaan olla viime vuosina poliiseja vähennetty.

(MTV3)

Katso sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) haastattelu: (Huomenta Suomi 24.1.2013)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja