Sisäministeri Ohisalo: Kentälle tarvitaan lisää poliiseja – "Aiemmin sovittu 7500:n poliisin määrä voi ylittyä tällä hallituskaudella"

Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan poliisien määrä voi tällä hallituskaudella nousta jopa yli aiemmin sovitun 7500:n.

Ohisalon mukaan poliisien määrärahoista ja resursseista on puhuttu jo pitkään.

– Ongelma on ollut se, että kun lisäyksiä on tullut, ne ovat kohdistuneet toimitilamenoihin ja ict-menoihin. Kentälle ei ole saatu riittävästi tekijöitä. 

Ohisalon mukaan sisäministeriö on esittänyt, että panostuksia lisäresursseihin tulisi jo ensi vuodelle. Tavoitteena on lisätä poliisien määrää sadalla joka vuosi. 

– Esimerkiksi tutkintaan on kasautuneita paineita ja sinne tarvittaisiin resursseja. Lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia on alettu ilmoittaa entistä enemmän, mikä on erittäin tärkeä trendi, ja niiden tutkimiseen tarvitaan myös lisäystä. Samoin ennaltaehkäisemiseen, kuten esimerkiksi poliisin tekemään lähiöpoliisityöhön, Ohisalo luettelee. 

Luottamuksen rakentaminen tärkeää 

Sisäministerin mukaan Porvoon kaltaisia vastaavia hyökkäyksiä voidaan pyrkiä ehkäisemään ennaltaehkäisemällä vihaa. 

– Yhteiskunnallisessa keskustelussa laajemmin pitäisi huomioida, että puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, ei levitetä vääriä tietoja ja jos levitetään niin siihen puututaan. Sitä kautta se viha yleensä tulee. 

Ohisalo muistuttaa, että poliitikot pitävät huolen siitä, että viranomaisiin voi luottaa jatkossakin. 

– Jokainen saa asiansa hoidettua ja tulee kohdatuksi kunnioittavasti. Luottamuksen rakentaminen on meille keskeistä. 

Lue myös:

    Uusimmat