Mainos

Poliisijohtaja MTV:lle: Poliisin toimintaympäristö muuttunut dramaattisesti parissa vuodessa

3:16

Poliisijohtaja Tomi Vuori Poliisihallituksesta kuvailee Kymmenen Uutisten haastattelussa poliisin toimintaympäristön muuttuneen dramaattisesti parin viime vuoden aikana. 

Hänen mukaansa turvallisuustilanne vaatisi pikemminkin poliisien lisäämistä kuin vähentämistä.

– Meidän tiedossamme olevat kehykset ovat miinusmerkkisiä, kun pikemminkin pitäisi olla päinvastainen kehitys.

Poliisi joutuu muun muassa varautumaan muualla Euroopassa tapahtuneiden terrori-iskujen kaltaisiin tekoihin myös Suomessa. Terrorismin uhka on kasvanut Suomessakin.

– Yritämme tehdä sen mahdollisimman viisaalla tavalla ja analysoida kaiken sen tiedon, mitä olemme onnistuneet keräämään. Ja kohdentaa toimenpiteet juuri sinne, missä todennäköisin uhka on.

Vain noin kaksi viidestä suomalaisesta uskoo, että poliisi pystyy nykyisillä resursseilla turvaamaan kansalaisten arkea.

Eläkeläispoliisit töihin?

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen haluaisi korvata täydennyspoliisijärjestelmän uudella reservipoliisijärjestelmällä, kertoi Reserviläinen-lehti tänään.

Vuoren mukaan reserviläisjärjestelmällä ei ratkaistaisi poliisipulaa, mutta reserviläiset voisi pyytää poliisin avuksi, jos turvallisuustilanne muuttuisi nopeasti.

– Voimme hyvin nopeasti tarvita lisävoimaa, joka voi koostua myös eläkkeellä olevista poliisimiehistä. Muun muassa vartiointiin liikenteen solmukohtiin ja vartiointitehtäviin.

*Kello 00.15: Otsikkoa muutettu.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja