Räppäri Williamin syyte rahanpesusta hylättiin

1:00
Räppäri William saapui oikeuteen vähäsanaisena – suivaantui toimittajille: "Etkö ymmärrä Suomen kieltä..."

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt räppäri Williamin eli Ville Virtasen, 25, rahanpesusyytteen.

Virtasen saama syyte liittyi laajempaan huumejuttuun, jossa liigan epäillään tuoneen Suomeen tuhansia Subutex-tabletteja ja ainakin kymmenen kiloa amfetamiinia.

Haastehakemuksen mukaan Virtanen sai yhdeltä jutun päätekijöistä 10 000 euroa, jotka hänen tuli toimittaa huumeliigan pomolle Espanjaan. Virtanen ei kuitenkaan saanut toimitettua rahoja, koska rahojen vastaanottaja oli vangittu Espanjassa törkeistä huumausainerikoksista epäiltynä.

Syyttäjän mukaan Virtasen on rahamäärän ja toimeksiannon perusteella tiennyt tai voinut vähintään tahallisuuden edellyttämin tavoin mieltää varsin todennäköiseksi, että hänen vastaanottamansa rahat ovat olleet peräisin rikollisesta toiminnasta.

Virtanen kiisti syytteen. 

Helsingin käräjäoikeus antoi asiassa tuomion torstaina. Oikeus hylkäsi Virtasen syytteen rahanpesusta näytön puutteesta. 

Syyttäjällä oli kirjallisena todisteena Anom-viestejä, mutta nämä käräjäoikeus asetti hyödyntämiskieltoon. Oikeuden mukaan riidatonta oli ainoastaan se, että Virtanen on tavannut jutussa pitkän vankeustuomion saaneen Niko Lintusen kesäkuussa. Muuta syytettä tukevaa näyttöä asiassa ei oikeuden mukaan esitetty, ja syyte rahanpesusta hylättiin. 

Samoin myös Blockfestin perustaja Kalle Kallosen rahanpesusyyte hylättiin.

Jutussa annettiin kuitenkin pitkiäkin tuomioita. Miikka Viljam Lintunen sai törkeistä huumausainerikoksista 11 vuotta ja 6 kuukautta vankeutta, Joni Antero Korhonen 11 vuotta vankeutta, Niko Viljam Lintunen 9 vuotta ja 6 kuukautta, Aki Santeri Pajarinen 5 vuotta ja 6 kuukautta, Tytti Katariina Kuusio 3 vuotta ja 6 kuukautta.

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja