Mainos

Raportti paljastaa karun totuuden jenkkimiesten sänkypuuhista: Moni tekee tämän virheen sängyssä – sorrutko sinäkin?

Unohtuuko sinulta kondomin käyttö petipuuhien tiimellyksessä?

Kondomit ovat yksi parhaista tavoista ehkäistä sukupuolitauteja ja epätoivottuja raskauksia, mutta yhdysvaltalaisen Centers for Disease Control and Prevention -terveysjärjestön (CDC) tuore raportti kertoo karua kieltä: vain noin kolmasosa ameikkalaismiehistä käyttää kondomia säännöllisesti seksiä harrastaessaan.

Raporttia varten CDC haastatteli yli 9 300 miestä vuosien 2011 ja 2015 välillä. Selvisi, että vain noin kolmasosa 15–44-vuotiaista miehistä, noin 34 prosenttia, oli käyttänyt kondomia edellisen kerran seksiä harrastaessaan. Siinä oli kuitenkin nousua vuodesta 2002, jolloin vain 30 prosenttia käytti kondomia. 

Vain 19 prosenttia miehistä kertoi käyttäneensä kondomia kuluneena vuonna jokaisella seksikerralla. Liki 50 prosenttia puolestaan kertoi, ettei ollut käyttänyt kuluneen vuoden aikana kondomia kertaakaan. Sorrutko sinä samaan virheeseen? 

Jos kondomin käyttö ei tunnu miellyttävältä, kannattaa muistaa, että se on selibaatin lisäksi ainoa keino suojautua tarttuvilta sukupuolitaudeilta, jotka voivat levitä myös oireettomina.

Raportti kuitenkin otti huomioon vain kaikenkaikkisen kondomin käytön, eikä ottanut huomioon yksiavioisessa parisuhteessä eläviä tai muita ehkäisymetodeja käyttäviä.

Lähde: Men's Health, CDC

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.