Mainos

Raportti: Näin iPad muuttuu ensi vuonna – paljon tuttua iPhone X:stä

Applen suunnitelmista uusista iPad-malleista on paljastunut tietoja. Bloombergin raportin mukaan Apple on ottamassa iPhone X:stä tutun Face ID:n käyttöön myös tulevassa huippu-iPadissa.

Ainakin yksi uusi iPad-malli vastaa 10,5 tuuman nykyistä iPad Prota näytön kooltaan, mutta tässä uudessa iPadissa olisi nykyistä pienemmät näytön reunukset erityisesti pystyasennossa näytön ylä- ja alapuolella eikä enää kotipainiketta eikä näin myöskään Touch ID -sormenjälkitunnistinta. iPadissa tapahtuvat muutokset peilaisivat näin iPhone X:ssä nähtyä.

Nykyiset 10,5 ja 12,9 tuuman iPad Pro ovat teknisesti pitkälti identtisiä, mutta Bloombergin raportissa ei vielä nyt oteta laajemmin kantaa tuleviin kokoversioihin ja niiden mahdollisiin eroihin.

iPhone X:ssä Apple otti ensimmäistä kertaa iPhonessa käyttöön OLED-näyttöteknologian. Tulevassa iPadissa sitä ei kuitenkaan tulla lähteiden mukaan todennäköisesti näkemään. Syynä ovat niin taloudelliset kuin tekniset syyt, sillä OLED-näyttöjen valmistuskapasiteetti on kaiken kaikkiaan tiukilla käyttöönoton iPhone X:ssä kasvatettua nyt kysyntää OLED-näyttöpaneeleille merkittävästi.

Face ID -kasvontunnistuksen ohella tuleva iPad saisi todennäköisesti myös jo iPhone X:ssä nähdyt muut TrueDepth-etukamerajärjestelmän toiminnot eli muun muassa Animojit. TrueDepth-kamerajärjestelmä koostuu tavanomaisen kameran ohella infrapunakamerasta, infrapunavalosta sekä pisteprojektorista.

Luonnollisesti tuleva iPad sisältäisi myös aiempia malleja tehokkaamman Apple-järjestelmäpiirin.

Uusi huippu-iPad olisi tulossa myöhemmin ensi vuonna, hieman yli vuoden päästä edellisestä iPad Pro -uudistuksesta, joka tapahtui tänä vuonna kesäkuun alussa WWDC-tapahtumassa.

Bloomberg kertoo Applen valmistelevan uutta versiota myös Apple Pencil -kynästään sekä sen ominaisuuksista iOS-ohjelmistossa.

Pitkän laskun jälkeen Apple on onnistunut viimeisinä vuosineljänneksinä kääntämään iPadien toimitukset ja myynnin jälleen kasvuun. Merkittävästi uudistuvat uudet mallit voisivat piristää kysyntää edelleen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.