Raportti: Applen AirPods-kuulokkeet uudistuvat niukasti tänä vuonna – ensi vuonna tulossa uusi malli sekä on-ear-kuulokkeet

Applen suunnitelmista AirPods-kuulokkeiden tulevista uudistuksista on saatu lisätietoa Bloombergin tuoreesta raportista.

iPhone 7 -puhelinten rinnalla vuonna 2016 julkistetuista täysin langattomista AirPods-nappikuulokkeista on kasvanut kehuttu hittituote Applelle. Toistaiseksi Apple on jatkanut alkuperäisten AirPods-kuulokkeiden myyntiä puolentoista vuoden ajan.

Merkittävämmin AirPods-kuulokkeet ovat uudistumassa ensi vuonna, kun Apple esittelee kuulokkeista paremman ”pro-mallin” nykyisen version rinnalle. Teknisiä uudistuksia näissä ovat Bloombergin mukaan vastamelutoiminto sekä parannettu vedenkestävyys. Lisäksi Apple pyrkii kasvattamaan AirPods-kuulokkeiden toimintasädettä iPhonesta tai iPadista, joista sisältöä toistetaan.

Täysin vedenkestäviä eivät tulevatkaan AirPods-kuulokkeet tule olemaan, sillä parannettu vedenkestävyys tarkoittaa lähinnä kohentunutta suojaa sateelta ja hieltä.

Bloombergin mukaan paremmat AirPods-kuulokkeet ovat suunnitelmissa vuodelle 2019, ja tulevat todennäköisesti olemaan nykyisiä suositushinnaltaan 179 euron AirPodseja kalliimmat. Vielä tänä vuonna nykyiset AirPods-kuulokkeet ovat saamassa pienemmän uudistuksen uudella sisäisellä piirillä sekä tuella ilman kosketusta toimivalle Siri-aktivoinnille.

Bloomberg kertoo Applella keskustellun myös biometristen anturien, kuten sykemittarin, lisäämisestä tuleviin AirPods-kuulokkeisiin.

AirPods-nappikuulokkeiden lisäksi Applen on raportoitu jo aiemmin työstävän uusia suurempia on-ear-kuulokkeita omalla brändillään myytäväksi. Bloomberg toistaa nyt nämä tiedot, ja toteaa Apple-kuulokkeista olevan tulossa enemmän huippuluokan vaihtoehto sen nykyisin myymille Beats-kuulokkeille.

Myös on-ear-kuulokkeet ovat tulossa vasta 2019. Applen kerrotaan suunnitelleen alun perin kuulokkeiden lanseeramista jo tänä vuonna, mutta kehitystyössä kohdatut haasteet ovat johtaneet aikataulun siirtymiseen eteenpäin.

AirPods-kuulokkeiden tuotantoa aiotaan vauhdittaa yhteistyössä iPhone-kokoonpanijana tunnetun Foxconnin kanssa. Tähän asti AirPods-valmistuksesta vastanneen Inventecin osuus on pienenemässä. On-ear-kuulokkeiden valmistuksen osalta Applen kerrotaan puolestaan keskustelleen Primax Electronicsin tytäryhtiön Tymphanyn kanssa. Se tunnetaan kuluttajalaitteiden ohella myös ammattilaisäänentoiston valmistajana.

Uusien AirPodsien ja on-ear-kuulokkeiden lisäksi Apple kehittää uutta versiota myös HomePod-kaiuttimestaan. Hiljattain myyntiin tulleen alkuperäisen HomePodin seuraaja tulee myös markkinoille aikaisintaan ensi vuonna.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja