Raportti: Applen AirPods-kuulokkeet uudistuvat niukasti tänä vuonna – ensi vuonna tulossa uusi malli sekä on-ear-kuulokkeet

Applen suunnitelmista AirPods-kuulokkeiden tulevista uudistuksista on saatu lisätietoa Bloombergin tuoreesta raportista.

iPhone 7 -puhelinten rinnalla vuonna 2016 julkistetuista täysin langattomista AirPods-nappikuulokkeista on kasvanut kehuttu hittituote Applelle. Toistaiseksi Apple on jatkanut alkuperäisten AirPods-kuulokkeiden myyntiä puolentoista vuoden ajan.

Merkittävämmin AirPods-kuulokkeet ovat uudistumassa ensi vuonna, kun Apple esittelee kuulokkeista paremman ”pro-mallin” nykyisen version rinnalle. Teknisiä uudistuksia näissä ovat Bloombergin mukaan vastamelutoiminto sekä parannettu vedenkestävyys. Lisäksi Apple pyrkii kasvattamaan AirPods-kuulokkeiden toimintasädettä iPhonesta tai iPadista, joista sisältöä toistetaan.

Täysin vedenkestäviä eivät tulevatkaan AirPods-kuulokkeet tule olemaan, sillä parannettu vedenkestävyys tarkoittaa lähinnä kohentunutta suojaa sateelta ja hieltä.

Bloombergin mukaan paremmat AirPods-kuulokkeet ovat suunnitelmissa vuodelle 2019, ja tulevat todennäköisesti olemaan nykyisiä suositushinnaltaan 179 euron AirPodseja kalliimmat. Vielä tänä vuonna nykyiset AirPods-kuulokkeet ovat saamassa pienemmän uudistuksen uudella sisäisellä piirillä sekä tuella ilman kosketusta toimivalle Siri-aktivoinnille.

Bloomberg kertoo Applella keskustellun myös biometristen anturien, kuten sykemittarin, lisäämisestä tuleviin AirPods-kuulokkeisiin.

AirPods-nappikuulokkeiden lisäksi Applen on raportoitu jo aiemmin työstävän uusia suurempia on-ear-kuulokkeita omalla brändillään myytäväksi. Bloomberg toistaa nyt nämä tiedot, ja toteaa Apple-kuulokkeista olevan tulossa enemmän huippuluokan vaihtoehto sen nykyisin myymille Beats-kuulokkeille.

Myös on-ear-kuulokkeet ovat tulossa vasta 2019. Applen kerrotaan suunnitelleen alun perin kuulokkeiden lanseeramista jo tänä vuonna, mutta kehitystyössä kohdatut haasteet ovat johtaneet aikataulun siirtymiseen eteenpäin.

AirPods-kuulokkeiden tuotantoa aiotaan vauhdittaa yhteistyössä iPhone-kokoonpanijana tunnetun Foxconnin kanssa. Tähän asti AirPods-valmistuksesta vastanneen Inventecin osuus on pienenemässä. On-ear-kuulokkeiden valmistuksen osalta Applen kerrotaan puolestaan keskustelleen Primax Electronicsin tytäryhtiön Tymphanyn kanssa. Se tunnetaan kuluttajalaitteiden ohella myös ammattilaisäänentoiston valmistajana.

Uusien AirPodsien ja on-ear-kuulokkeiden lisäksi Apple kehittää uutta versiota myös HomePod-kaiuttimestaan. Hiljattain myyntiin tulleen alkuperäisen HomePodin seuraaja tulee myös markkinoille aikaisintaan ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja