Rapea mustikka-kauratorttu

Pakastimessasi on varmasti vielä viime kesän mustikoita, ja nyt on hyvä aika tehdä niistä makoisaa marjapiirakkaa.

Tarvitaan: halkaisijaltaan 28–30 cm:n kokoinen piirakkavuoka

Ainekset:

1½ dl Myllyn Paras Kauramannasuurimoita
1½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariinia
2 munaa
1 dl kevyttä ruokakermaa (5-7 %)

Päälle:

3-4 dl mustikoita (n. 250 g)

Muruseos:

½ dl margariinisulaa
½ dl sokeria
2 dl Myllyn Paras Kauramannasuurimoita

Tee näin:

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet. Levitä taikina voidellulle kauramannalla leivitetylle piirakkavuoalle. Levitä marjat tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos (sekoita ensin seoksen aineet keskenään). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat