Pakastimessasi on varmasti vielä viime kesän mustikoita, ja nyt on hyvä aika tehdä niistä makoisaa marjapiirakkaa.
Tarvitaan: halkaisijaltaan 28–30 cm:n kokoinen piirakkavuoka
Ainekset:
1½    dl    Myllyn Paras Kauramannasuurimoita
1½    dl    Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1    dl    sokeria
1    tl    leivinjauhetta
1    tl    vaniljasokeria
1    dl    juoksevaa margariinia
2    munaa
1    dl    kevyttä ruokakermaa (5-7 %)
Päälle:
3-4 dl mustikoita (n. 250 g)
Muruseos:
½    dl    margariinisulaa
½    dl    sokeria
2    dl    Myllyn Paras Kauramannasuurimoita
Tee näin:
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet. Levitä taikina voidellulle kauramannalla leivitetylle piirakkavuoalle. Levitä marjat tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos (sekoita ensin seoksen aineet keskenään). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
