Raparperi Kaurakeksikakku

Voit tehdä tuplakorkean kakun käyttämällä 2 pkt Kauramurotaikinaa tähän, muista silloin tuplata myös täytteiden määrät. Soseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat kakun rakenteeseen.

Jos haluat rapean keksilevyn, tarjoile kakku heti - joskin leikkaaminen on silloin hiukan "sotkuisempaa". Kun annat kakun levätä jääkapissa ainakin jonkin aikaa, on sitä helpompi leikata. Jos annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin.

Raparperimarmeladi:

500 g raparperia

1 kanelitanko tai pala inkivääriä

5 dl hillo-marmeladisokeria

Kakkupohja:

1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (sis. 2 levyä)

Väliin:

n. 4 dl raparperimarmeladia tai -hilloketta (ohje alla)

Täyte ja päälle:

1 tlk kuohukermaa (2 dl)

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tlk maitorahkaa (250 g)

Kostutus:

n. 1 dl maitoa

1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:

koristerakeita, sitruunamelissanlehtiä

Raparperimarmeladi:

Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne kattilaan. Lisää kanelitanko tai inkivääripala ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään.

Kakku:

Kauli yhdestä taikinalevystä yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohja toisesta levystä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

Tee etukäteen raparperimarmeladi yllä olevan ohjeen mukaan tai käytä valmista kaupan sosetta. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva jäähtynyt kaurakeksipohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kaurakeksipohjalle sosetta sekä rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos. Koristele.

Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

Vinkki: Jos raparperia ei ole, tee kakku marjoilla, esim. mansikoilla tai vadelmilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat