Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Raparperi Kaurakeksikakku

Myllyn Paras
Julkaistu 13.06.2013 07:30

Voit tehdä tuplakorkean kakun käyttämällä 2 pkt Kauramurotaikinaa tähän, muista silloin tuplata myös täytteiden määrät. Soseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat kakun rakenteeseen.

Jos haluat rapean keksilevyn, tarjoile kakku heti - joskin leikkaaminen on silloin hiukan "sotkuisempaa". Kun annat kakun levätä jääkapissa ainakin jonkin aikaa, on sitä helpompi leikata. Jos annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin.

Raparperimarmeladi:

500 g raparperia

1 kanelitanko tai pala inkivääriä

5 dl hillo-marmeladisokeria

Kakkupohja:

1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (sis. 2 levyä)

Väliin:

n. 4 dl raparperimarmeladia tai -hilloketta (ohje alla)

Täyte ja päälle:

1 tlk kuohukermaa (2 dl)

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tlk maitorahkaa (250 g)

Kostutus:

n. 1 dl maitoa

1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:

koristerakeita, sitruunamelissanlehtiä

Raparperimarmeladi:

Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne kattilaan. Lisää kanelitanko tai inkivääripala ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään.

Kakku:

Kauli yhdestä taikinalevystä yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohja toisesta levystä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

Tee etukäteen raparperimarmeladi yllä olevan ohjeen mukaan tai käytä valmista kaupan sosetta. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva jäähtynyt kaurakeksipohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kaurakeksipohjalle sosetta sekä rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos. Koristele.

Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

Vinkki: Jos raparperia ei ole, tee kakku marjoilla, esim. mansikoilla tai vadelmilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Klassinen mansikkakakkuKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaPaluu menneisyyteen: Suomalaisten juhlapöydän kiistaton ykkönen – näin teet täydellisen mansikkakakunRapea täytekakku hedelmilläMansikka-mangotäytekakkuNaked Piparijäätelökakku
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"

  • Eilen17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • Eilen16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • Eilen13:29
    Verkkokauppa

    Shein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä Ranskassa

  • Eilen11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"