Rap-artisti Paleface pitää Venäjän hyökkäyksen ajankohtaa törkeänä: "Hirvittävää, että jouduttiin tämmöiseen pisteeseen"

Rap-artisti Paleface pitää Venäjän hyökkäyksen ajankohtaa törkeänä: ”Oli hyvin laskelmoitu” 1:38
Rap-artisti Paleface pitää Venäjän hyökkäyksen ajankohtaa törkeänä: ”Oli hyvin laskelmoitu”

Rap-artisti Paleface pitää Venäjän hyökkäyksen ajankohtaa törkeänä ja arvelee sen olleen laskelmoitu Pekingin olympialaisten kanssa.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan varhain torstaiaamuna 24. helmikuuta. Räjähdyksiä ja ilmaiskuja on raportoitu ympäri Ukrainaa, ja maan sisäministeriö on ilmoittanut hyökkäyksen vaatineen kuolonuhreja.

Helsingin Tehtaankadulla sijaitsevan Venäjän suurlähetystön edustalla järjestettiin torstaina Venäjä pois Ukrainasta -mielenosoitus. Mielenosoituksessa vastustettiin Venäjän sotatoimia ja vaadittiin Venäjää vetämään joukkonsa Ukrainasta.

Rap-artisti Paleface esiintyi mielenosoituksessa. Artisti kertoi MTV Uutisille osallistuneensa mielenosoitukseen, sillä hän on huolissaan koko maailman tilasta ja haluaa osoittaa solidaarisuutta ukrainalaisia kohtaan.

– Olen syntynyt 70-luvun lopussa. Tämä on varmasti ensimmäinen kerta elinaikanani, kun maailma on näin lähellä totaalista sotaa. Huoli on kova, hän sanoi.

Artisti kertoi, että hänellä on sekä ukrainalaisia että venäläisiä tuttuja. Hänen mukaansa kaikki tuntuvat olevan yhtä ymmällään ja pöyristyneitä tilanteesta.

Paleface kuvailee törkeäksi sitä, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan heti viime viikolla päättyneiden Pekingin olympialaisten jälkeen. Hän arvelee hyökkäyksen ajankohdan olleen laskelmoitu.

– Mutta kyllähän tämä vaikuttaa siltä, että tämä on myös Putinin valtakauden loppuaikoja. Hän on minun laskujeni mukaan ollut nyt 22 vuotta puikoissa erinäköisten jallitusten seurauksena. Kello tikittää, hän pohti.

– Hirvittävää, että jouduttiin tämmöiseen pisteeseen.

Uusimmat tiedot Ukrainan sodasta täältä.

Lue myös:

    Uusimmat