Mainos

Ranskassa varoitetaan Notre Damen jälleenrakennusrahoja kalastelevista huijareista: "Kaikki vetoomusviestit ovat huijausta"

6:39
Presidentti Macron haluaa katedraalin kunnostustöiden valmistuvan viidessä vuodessa. Ranska-asiantuntija Helena Petäistö pitää tätä turhan positiivisena.

Ranskassa varoitetaan Notre Damen katedraalin jälleenrakennusrahojen perässä olevista huijareista. Ranskan Perintösäätiö on jo kerännyt yli 13 miljoonaa euroa yksityisiltä henkilöiltä, mutta nyt apajille on tullut myös huijareita.

Säätiön mukaan kaikki ihmisille tulevat puhelin- ja sähköpostivetoomukset ovat huijausta.

Säätiö kertoo, että sen tietoon on tullut huijaustapauksia niin Ranskassa kuin ulkomailla. Säätiön mukaan se kerää lahjoituksia muun muassa verkkosivuillaan.

Ranskan kulttuuriministeri Franck Riester kuitenkin muistutti, että Notre Damen jälleenrakennuksen varainkeruu on tuonut mukanaan myös huijaussivustoja.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron haluaa, että maanantain palossa pahoin kärsinyt Notre Dame seisoo uljaana jo vuonna 2024, kun Ranska isännöi kesäolympialaisia.

Tavallisten kansalaisten lisäksi myös huippurikkaat ovat luvanneet lahjoittaa miljooniaan pariisilaiskatedraalin korjaukseen.

L'Oreal-kosmetiikkavalmistaja ja tuotemerkin taustalla oleva Bettencourtin perhe kertoi lahjoittavansa jälleenrakennukseen huimat 200 miljoonalla euroa. Summa on sama, minkä luksustavaroita valmistavan LVMH-yhtiön toimitusjohtaja Bernard Arnault lupasi lahjoittaa.

Ranskalainen öljy-yhtiö Total ja Kering-luksustavarayhtiö ovat kummatkin sitoutuneet lahjoittamaan 100 miljoonaa euroa. Lisäksi esimerkiksi teknologiayhtiö Applen toimitusjohtaja Tim Cook ilmoitti tiistaina Twitterissä, että Apple lahjoittaa rahaa Notre Damen kunnostukseen.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja